PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πως να φτιάξεις ένα online blog μαγειρικής!



Αν σου αρέσει η μαγειρική και σκέφτεσαι έναν τρόπο για να διαθέσεις όλες τις πετυχημένες σου συνταγές online, η λύση είναι μία! Να δημιουργήσεις το δικό σου cooking blog με όλα τα μυστικά που θα ήθελες να μοιραστείς και πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα tips που θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα στην οποία θα μπορείς να καταγράφεις συνταγές, υλικά, χρόνο προετοιμασίας και ψησίματος αλλά και πολλά ακόμη διαδικαστικά που θα σου χρειαστούν για την υλοποίηση του πιο πετυχημένου blog. Συνέχισε να διαβάζεις λοιπόν!

  • Domain & Κατασκευή ιστοσελίδας

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείς είναι το όνομα του blog σου και ο σχεδιασμός του. Κάνε μια έρευνα με ονόματα τα οποία θα ταιριάζουν στον σκοπό του blog σου. Έπειτα θα πρέπει να κατοχυρώσεις το domain gr καθώς και να βρεις έναν πάροχο hosting για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σου σε μια εταιρεία web hosting. Ακόμη ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνεις είναι ο σχεδιασμός του blog. Επικοινώνησε με μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων για να επιλέξεις το template που θα ταιριάζει πιο πολύ με το ύφος του blog σου, να διαλέξεις την πλατφόρμα και ένα εύκολο διαχειριστικό για να μπορείς να διαχειρίζεσαι το περιεχόμενό σου.

  • Περιεχόμενο

Και τώρα ξεκινάει το πιο δημιουργικό μέρος της διαδικασίας. Δημιούργησε ένα περιεχόμενο το οποίο θα είναι αρκετά φιλικό προς τον χρήστη και να μην τον κουράζει. Ιδανικά χώρισε το κείμενο σου σε αρκετά κομμάτια ώστε να είναι εύκολα στην ανάγνωση. Ακόμη, πρόσθεσε φωτογραφίες από όλη τη διαδικασία της μαγειρικής (από τα υλικά μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα) ώστε να δώσεις ακόμη μια πιο προσωπική πινελιά σε κάθε συνταγή. Επίλεξε να βάλεις στην αρχή της κάθε σελίδας το πιάτο με πρωτότυπη διακόσμηση και από κάτω να γράψεις τα υλικά που θα χρειαστούν για τη συνταγή που θα παρασκευάσεις. Ιδανικά τα υλικά χώρισέ τα με bullets και γράψε δίπλα την ποσότητα που θα χρειαστούν. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις σημαντικές πληροφορίες όπως χρόνο προετοιμασίας και ψησίματος αλλά και παραλλαγές για κάποιους που μπορεί να έχουν αλλεργία ή δυσανεξία σε αυτά τα υλικά.

Για να έχει καλή ροή το blog σου μπορείς να χωρίσεις τις συνταγές σου ανά είδος όπως σούπες, ψητά, μαγειρευτά, σαλάτες, ορεκτικά, πίτες και πολλά ακόμη ώστε να είναι πιο εύκολη η αναζήτηση των χρηστών. Έπειτα συγκέντρωσε όλες τις σχετικές συνταγές ανά είδος και μην ξεχάσεις να φτιάξεις μια σελίδα με τις αγαπημένες σου συνταγές!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο επαγγελματικό σας ξεκίνημα;

Peristeri News

Πως να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή έντομα και τους κοριούς

Peristeri News

3 +1 party looks με πουκάμισα

Peristeri News

Leave a Comment