PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πως να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή έντομα και τους κοριούς



Η απαλλαγή από τα επιβλαβή έντομα και τους κοριούς αποτελεί σημαντικό ζήτημα για πολλούς ανθρώπους, καθώς αυτά τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ενοίκων μιας κατοικίας. Οι κοριοί είναι μικροί σε μέγεθος και εξαιρετικά ανθεκτικοί. Μπορούν να κρυφτούν μέσα σε κενά και ρωγμές του σπιτιού, κάνοντας την αντιμετώπισή τους ιδιαίτερα δύσκολη. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αρκεί μόνο η χρήση  προϊόντων καθαριότητας ενός χώρου, αλλά η επέμβαση από επαγγελματία, που ασχολείται με απεντομώσεις και κάνει απολυμάνσεις για κοριούς https://www.adamidisbros.gr/apolimanseis-apentomoseis. Στην συνέχεια, θα δούμε ποιες μεθόδους μπορούμε να ακολουθήσουμε για να προφυλαχτούμε και να περιορίσουμε την εξάπλωση, όχι μόνο των κοριών, αλλά και άλλων εντομών, όπως κατσαρίδες, ακάρεα και μυρμήγκια.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στην καταπολέμηση των κοριών είναι, να προσδιοριστεί η αιτία της εξάπλωσης. Τα πρώτα συμπτώματα είναι μικρά κόκκινα τσιμπήματα στο σώμα και μαύρα στίγματα από περιττώματα κοριών, που μπορούμε να δούμε πάνω στα στρώματα και έπιπλα. Οι κοριοί φαίνονται με γυμνό μάτι και η παρουσία τους είναι έντονη σε διάφορα σημεία, κυρίως σε ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Τα έντομα αυτά δεν μετακινούνται εύκολα μόνα τους, αλλά μεταφέρονται συνήθως πάνω στα ρούχα ή με τις αποσκευές.

Για την απομάκρυνση τους, το πρώτο μας μέλημα είναι η απολύμανση και ο καθαρισμός του χώρου. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τους κοριούς από χαλιά, στρώματα, έπιπλα και γύρω από το κρεβάτι. Απομακρύνετε την σακούλα της σκούπας από το σπίτι για να αποφύγετε την εκ νέου εξάπλωση των κοριών.

Η υψηλή θερμοκρασία είναι ο εχθρός των κοριών αλλά και των ακάρεων. Πλύνετε όλα τα ρούχα, τα σεντόνια και τις κουβέρτες, που ενδεχομένως έχουν έρθει σε επαφή με κοριούς, στους 60°C βαθμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο ρούχων για καλύτερο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν διάφορα εντομοκτόνα στο εμπόριο, ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση κοριών. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή και να εφαρμόσετε το χημικό σε όλες τις πιθανές κρυψώνες των κοριών, όπως στα στρώματα, κάτω από τα έπιπλα, στις ντουλάπες και στις γωνίες των δωματίων.

Πολλές εταιρείες με απεντομώσεις ειδικεύονται στην καταπολέμηση των κοριών με θερμικές μεθόδους απολύμανσης, χωρίς την χρήση χημικών. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμική απεντόμωση μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους κοριούς αλλά και άλλα επιβλαβή έντομα, όπως κατσαρίδες, ακάρεα και διάφορους μύκητες. Η διαδικασία είναι καθαρά οικολογική, χωρίς την χρήση χημικών.

Η χρήση του φυσικού αργιλούχου διατομίτη χρησιμοποιείται ακόμα και από επαγγελματίες σε απολυμάνσεις για κοριούς. Είναι μια μη τοξική σκόνη από αργιλικό ορυκτό, που προκαλεί αφυδάτωση στους κοριούς και τα ακάρεα, όταν έρχονται σε επαφή με αυτήν. Μπορείτε να τη σπείρετε γύρω από τα κρεβάτια, τις γωνίες των δωματίων και άλλα πιθανά σημεία διέλευσης των κοριών.

Μια άλλη οικολογικοί προσέγγιση είναι και η τοποθέτηση κολλητικών παγίδων κάτω από το κρεβάτι ή σε σημεία που μπορεί να εμφανίζονται κοριοί.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό με αιθέρια έλαια, όπως η  λεβάντα, ο ευκάλυπτος και το έλαιο τεϊόδεντρου. Με αυτά τα έλαια, μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με νερό και να ψεκάσετε γύρω από τα σημεία που συχνάζουν οι κοριοί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πως να φτιάξεις ένα online blog μαγειρικής!

Peristeri News

Πώς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο επαγγελματικό σας ξεκίνημα;

Peristeri News

3 +1 party looks με πουκάμισα

Peristeri News

Leave a Comment