PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη



Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, με τις ριπές να προσεγγίζουν τα 9 ή ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκονται έξι περιφερειακές ενότητες για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με φόντο τις δραματικές ώρες στην Πάτρα μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9.07), ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας εφιστά την προσοχή όλων λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε.

«Η αυριανή ημέρα είναι πολύ δύσκολη με δεδομένο ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι ριπές θα προσεγγίζουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λέσβος και Χίος βρίσκονται στο πορτοκαλί, επομένως ειδικά σε αυτές τις περιοχές η Πυροσβεστική, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ΟΤΑ είναι σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα.

Την ίδια αυξημένη ετοιμότητα και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε από πυρκαγιές που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες».

blank

Πυροσβεστική: 29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων, συνολικής αξίας άνω των 8.000 ευρώ, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής σε Δράμα, Ιωάννινα και Εύβοια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.580 ευρώ επιβλήθηκε σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπέδου, στην τοπική κοινότητα Καλλιφύτου, στον δήμο Δράμας.

Παράλληλα, πρόστιμο 2.578 ευρώ, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, επιβλήθηκε σε άνδρα στην τοπική κοινότητα Μπιζανίου, στα Ιωάννινα.

Τέλος, πρόστιμο 3.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε βάρος ενός ακόμα άνδρα, στην τοπική κοινότητα Στενής, στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, ο οποίος προέβη σε κάπνισμα μελισσιών εντός υπαίθριου χώρου.

Σε 29 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη είναι η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους – αστικού ιστού στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχείρησαν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Χίο, Υδρα και Αγιά Λάρισας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν λίγες διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα.

blank

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νέο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου για παράσταση διαμαρτυρίας

Peristeri News

Ένοχοι με ποινή φυλάκισης ο Κ. Αγοραστός και άλλοι τρεις για την κακοκαρία «Ιανός»

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί αποξηραμένα βερύκοκα

Peristeri News

Leave a Comment