PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποια μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν αύριο



Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών στο μετρό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών στο μετρό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για αύριο, Παρασκευή, χειρόφρενο σηκώνουν ο προαστιακός σιδηρόδρομος, και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα, καθώς και τα λεωφορεία της πρωτεύουσας, προαναγγέλλοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την απόφασή της. Σε 24ωρες απεργίες αναμένεται να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλει), οι αποφάσεις των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Αυτόφωρο για τους απεργούς του μετρό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, όλο το προσωπικό του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ. Δηλαδή, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του προαστιακού και του ΟΣΕ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

Η ΠΟΣ κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν επέλεξε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης, αλλά προτίμησε την οδό του αυταρχισμού για να εφαρμόσει μια άδικη και αντεργατική πολιτική, που οδηγεί τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις οικογένειές τους σε παραπέρα φτωχοποίηση, σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση, «συναισθανόμενη τις ευθύνες της απέναντι στον ελληνικό λαό, να ακυρώσει τα αυταρχικά μέτρα της επίταξης και να καλέσει τους εργαζόμενους σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων τους».

Με ανακοινώσεις τους, οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αυταρχική συμπεριφορά» και «συρρίκνωση της Δημοκρατίας».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πολιτεύεται με αντιδημοκρατικό τρόπο χρησιμοποιώντας ως εργαλεία το φόβο, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τη διαπόμπευση των εργαζομένων, προκειμένου να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της στους δανειστές, γι’ αυτό και εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε μια αυταρχική συμπεριφορά», επισημαίνουν οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ.

Και καταλήγουν: «Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση που μέρα με τη μέρα συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Μόνο που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα βρεθεί απέναντι, όχι μόνο στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και, κυρίως, όλων εκείνων που είναι και τα θύματα της πολιτική της».

Πρόεδρος ΣΕΛΜΑ: Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απάντησαν οι εργαζόμενοι του μετρό στην κυβερνητική απόφαση. Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Μάλιστα, οι απεργοί στα Σεπόλια, άδειασαν τον χώρο του αμαξοστασίου από τα Ι.Χ. τους, οχυρώθηκαν μέσα και έκλεισαν την πύλη.

Αντιδρά η ΓΣΕΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Peristeri News

Το πύρινο μέτωπο πέρασε στην Ακράτα

Peristeri News

Προκήρυξε απεργία η ΓΣΕΕ για τις 20 Νοεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment