Δώστε μια αλλιώτικη, πικάντικη γεύση στα μπιφτέκια σας, μια εύκολη και χορταστική συνταγή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!
Υλικά (για 6 άτομα)
Για τα μπιφτέκια
1 κιλ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αβγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ
200 γραμμ. γιαούρτι
100 γραμμ. ανθότυρο
2 σκελίδες σκόρδου
1 λεμόνι χυμός
1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια
– Σε φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια.
– Αφήνουμε τον κιμά για 1 ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο, να ενωθούν τα αρώματα.
– Πλάθουμε μπιφτέκια, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στην ψησταριά για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το ντιπ
– Ενώνουμε όλα τα υλικά στο multi και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.
Tip
Για να μην κολλήσουν τα κρεατικά μας αλείφουμε με ελαιόλαδο την ψησταριά.