Πέθανε, σε ηλικία 97 ετών, ο διεθνούς φήμης γλύπτης Αλέκος Κυριακός.
Για τον θάνατό του ενημέρωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, όπου εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο Αλέκος Κυριακός γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1922 από Έλληνες γονείς. Το 1936 ο πατέρας του, που εργαζόταν σε μία γερμανική εταιρεία, μετατέθηκε στην Ελλάδα. Στην Αθήνα πήγε αρχικά σε ελληνικό σχολείο και το 1938 στη Γερμανική Σχολή.
Μέσα στο πόλεμο έκανε διάφορες δουλειές, ενώ μετά από αυτόν πήγε ένα χρόνο στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του Μιχάλη Τόμπρου.
Επειδή οι Σχολές είχαν παραμείνει κλειστές στον πόλεμο έμαθε τη μαρμαρογλυφία εργαζόμενος στα μαρμαράδικα της οδού Αναπαύσεως.
Το 1948 έκανε την πρώτη και μοναδική ατομική του έκθεση με γλυπτά στην Αθήνα στον Παρνασσό. Αμέσως μετά, έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου έμεινε ένα χρόνο συναναστρεφόμενος με ανθρώπους της Τέχνης όπως ο Θεόδωρος Στάμος, ο Τρούμαν Καπότε κ.ά.
Έπειτα από ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη, οπότε εργάστηκε σε μπρουντζοχυτήρια της Νέας Υόρκης και Φιλαδέλφειας, μετακόμισε στην Πεννσυλβάνια.
Παράλληλα, δίδαξε γλυπτική επί πενταετία στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Wyomissing, Πεννσυλβάνια, όπου ανέπτυξε (από τη δεκαετία του ΄60) μια εντελώς νέα τεχνική στα γλυπτά του, εισάγοντας ένα κράμα πολυεστέρα και σκόνης μπρούντζου.
Η δουλειά του παρουσιάστηκε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Παρνασσός 1948, Αρχαία Ολυμπία 1992, 1995, Βαφοπούλειο Πν.Κ. Θεσσαλονίκης 1993, 1997, Ζάππειο 1993, Πύργος 1997, Τεχνόπολις Αθήνα 2001, ΠΕΚΑΜ Αθήνα 2017) αλλά κυρίως στο εξωτερικό την περίοδο 1950-1980 (κυρίως σε πανεπιστήμια και κολλέγια στις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία).
Ανέλαβε σημαντικές παραγγελίες για δημόσιους χώρους και ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κέρδισε επανειλημμένα το 1ο Βραβείο Γλυπτικής (Allentown Art Museum 1964, Auckland City Art Gallery 1973, William Penn Museum 1976).
Το 1995 ήταν ένας από τους έξι καλλιτέχνες που επέλεξε το Ελληνικό Πνευματικό Κέντρο του Παρισιού για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην «Triennale De Sculpture» στο Jardin Des Plants. Από το 1979 άρχισε να μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και το 1986 πλέον μετακόμισε οριστικά στην Αθήνα.
Μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Ελλάδος από το 1991 και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γλυπτών, ενώ ορίστηκε επανειλημμένα εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.
Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, των μόνιμων συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων, και το εξωτερικό. Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.