Μια πολύ εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή με πέρκα στο φούρνο που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.
Υλικά
1 κιλό φιλέτο πέρκας
6 κουτ.σουπ. χυμός λεμονιού
μισή κούπα ελαιόλαδο
2 κουτ.σουπ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Πλένετε καλά τα φιλέτα πέρκας (αν τυχόν είναι κατεψυγμένα τα έχετε βγάλει από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσουν πρώτα), τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε.
– Τα τοποθετείτε σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
– Περιχύνετε τα φιλέτα με λεμόνι, λάδι, μουστάρδα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Tip
Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά χόρτα, λαχανικά ή ψητές πατάτες.