PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Δημοτικά φώτα αναμμένα µέρα – µεσηµέρι



Συχνά γίνεται λόγος για ενεργειακές αναβαθµίσεις και εξοικονόµηση ενέργειας, μόνο που συχνά ο δηµοτικός φωτισµός άλλα… δείχνει.

Σήμερα από το πρωί, σε δρόμους του Περιστερίου, ο δηµόσιος φωτισµός είναι αναµµένος, σύμφωνα με σχετικό σημείωμα που λάβαμε από αναγνώστη.

Βεβαίως δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις όπου ο δημοτικός φωτισμός είναι αναμμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε διάφορα σημεία της πόλης. Το γεγονός αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα περιττής κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και μια ένδειξη για προβλήματα διαχείρισης στη δημόσια διοίκηση.

Οικονομικές και Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις

Η συνεχόμενη λειτουργία των δημοτικών φώτων συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των δήμων και, κατ’ επέκταση, τους φορολογούμενους πολίτες. Επιπλέον, η υπερκατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνει το ανθρακικό αποτύπωμα των κοινοτήτων, γεγονός που δεν συνάδει με τις προσπάθειες για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων δεν είναι μόνο τεχνολογική, αλλά και θέμα πολιτικής βούλησης και κοινωνικής αντίληψης. Είναι σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να λάβουν ενεργά τον ρόλο τους στη διατήρηση και βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών, εστιάζοντας σε λύσεις που προάγουν τη βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Περιστέρι: Εξιχνιάστηκε επίθεση σε βάρος 18χρονου με οπαδικό υπόβαθρο

Peristeri News

ΕΟΦ: Απαγόρευσε συμπλήρωμα διατροφής

Peristeri News

Εύζωνας που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία – «Είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή» (vid)

Peristeri News

Leave a Comment