PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιορίστηκε η φωτιά στα Καλύβια



Περιορίστηκε το μέτωπο της Σαρωνίδας ενώ από τις πρώτες πρωϊνές ώρες επιχειρούν τα καναντέρ με ρίψεις νερού.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, 80 πυροσβέστες με 55 άτομα του πεζοπόρου και υδροφόρες που ενισχύθηκαν από δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου επιχειρούσαν όλη τη νύχτα στην περιοχή στην Ανάβυσσο όμως οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο που μαίνεται ανεξέλγκτη η πυρκαγιά, έκαναν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Η φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας καίει δασική έκταση στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου, στον λόφο Σκορδί. Το μέτωπο της Σαρωνίδας είναι σε καλύτερη κατάσταση. Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ η φωτιά έφτασε τελικά μέχρι την παραλιακή και διακόπηκε για μια περίπου ώρα η κυκλοφορία.

Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα από Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, πεζοπόρο τμήμα 55 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 19 υδροφόρες και 4 οχήματα καθώς και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Δυσμενής και η πρόβλεψη για τις καιρικές συνθήκες την Τρίτη καθώς οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν θυελλώδεις. Μάλιστα οι μετερεωλόγοι προειδοποιούν ότι σήμερα Τρίτη σε ότι αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες σε σχέση με σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στην Αττική θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα Ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Άγνωστοι άρπαξαν 30 καινούργια laptop μέσα από Υπουργεία

Peristeri News

Leave a Comment