PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πέντε ελληνικά νησιά που μπορείς να πας χωρίς αυτοκίνητο



Με την αύξηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όλοι μας αναζητάμε ελληνικά νησιά που θα ζήσουμε κάτι διαφορετικό αλλά δεν θα πληρώσουμε και μια περιουσία επιλέγοντας να αφήσουμε το αυτοκίνητο πίσω.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα πιο όμορφα, μικρά νησιά του Αιγαίου για να κάνεις ξέγνοιαστες εξορμήσεις, χωρίς να χρειάζεσαι αυτοκίνητο.

Αντίπαρος

Μικρό νησάκι που όπως προδίδει και το όνομά του είναι γειτονικό νησί της Πάρου, με γραφικά σοκάκια και υπέροχες παραλίες. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο αφού έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Αντιπάρου είτε με τα πόδια, είτε νοικιάζοντας μηχανή ή ποδήλατο. Για τους πιο extreme επισκέπτες του νησιού, μπορείτε να επιλέξετε ως τόπο διαμονής το camping του νησιού που φημίζεται ανάμεσα σε αυτά του Αιγαίου.

Ύδρα

Ίσως το πιο γνωστό νησί για την μη ύπαρξη οχημάτων είναι η Ύδρα αφού ότι κάνεις σε αυτό το νησί γίνεται είτε με πόδια είτε με βαρκάκια. Το μέγεθος του νησιού και τα πολλαπλά μονοπάτια κάνουν εύκολες τις βόλτες με τα πόδια ή με ποδήλατο και σίγουρα είναι ένας από τους πιο hot προορισμούς για ζευγάρια αφού η καθημερινότητα για οικογένεια με παιδιά είναι δύσκολη αλλά όχι απαγορευτική.

Αγκίστρι

Μόλις μια ώρα από τον Πειραιά με καράβι βρίσκεται το καταπράσινο Αγκίστρι που ναι μεν μπορείς να πας και με αυτοκίνητο (σε αντίθεση με την Ύδρα) αλλά αν έχει και λίγο περιπετειώδη χαρακτήρα προφανώς δεν θα σου χρειαστεί. Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού είναι πολύ κοντά. Σε μερικά μόνο λεπτά από τη Σκάλα φτάνεις σε παραλίες με καταγάλανα νερά και στα πιο όμορφα μαγαζιά του νησιού. Φτάνοντας στο Αγκίστρι μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο αν θες να κάνεις το γύρο του νησιού και να δεις όλες τις ομορφιές.

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος είναι άλλο ένα μικρό γραφικό νησί όπου δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητό σου. Στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, υπάρχει στάση ΚΤΕΛ, με λεωφορεία να κάνουν τακτικά δρομολόγια προς την κοντινή Χώρα και την Άνω Μεριά. Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι πλακόστρωτη, με 4 μεγάλες πλατείες και μια καστροπολιτεία. Επίσης, οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί και οι επιλογές για παρκινγκ περιορισμένες. Όσον αφορά της παραλίες, οι περισσότερες είναι προσβάσιμες είτε με λεωφορεία είτε με καραβάκια που ξεκινούν από το λιμάνι Καραβοστάσης ή την Αγκάλη.

Δονούσα

Η μικρή Δονούσα αποτελεί σταθερή επιλογή αν θέλεις να αποφύγεις τα πλήθη ακόμα και τον Αύγουστο. Αποτελεί ένα πραγματικό ησυχαστήριο και μπορεί να υπερηφανεύεται τόσο για τις υπέροχες παραλίες της, όσο και για τα μονοπάτια της. Οι σηματοδοτημένες διαδρομές της ενώνουν τους οικισμούς μεταξύ τους, οπότε δεν έχεις ανάγκη το όχημά σου. Τα μονοπάτια συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού και προσφέρουν μια μοναδική περιπατητική εμπειρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καλομαθημένα και Κακομαθημένα Παιδιά: Ομοιότητες και Διαφορές

Peristeri News

Πως να φτιάξεις ένα online blog μαγειρικής!

Peristeri News

Πώς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο επαγγελματικό σας ξεκίνημα;

Peristeri News

Leave a Comment