PeristeriNews.gr
Συνταγές

Πατζαροσαλάτα



Υγιεινή,πεντανόστιμη και ανοιξιάτικη πατζαροσαλάτα για να συνοδέψετε το φαγητό σας!

Υλικά:

  • 5-6 παντζάρια
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • Λίγο λάδι – ξύδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.
  2. Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
  3. Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.
  4. Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.
  5. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.

Συμβουλές

Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλετε να γίνει η σαλάτα σας.
Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment