Υγιεινή,πεντανόστιμη και ανοιξιάτικη πατζαροσαλάτα για να συνοδέψετε το φαγητό σας!
Υλικά:
- 5-6 παντζάρια
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. καρυδόψιχα
- Λίγο λάδι – ξύδι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.
- Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
- Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.
- Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.
Συμβουλές
Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.