Τέλεια συνταγή για ημέρες νηστείας η αποτοξίνωσης. Ούτε που θα σας λείψει το κρέας!
Υλικά:
- 6-8 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρό πακέτο μανιτάρια
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- σκόρδο (εγώ έβαλα σκόνη)
- λίγο λάδι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- ρίγανη
- μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- (ή ενναλακτικά φέτα)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μισές ροδέλες, περίπου 1 εκ. πάχος. Τις βάζουμε στο ταψί μας και τις σκουπίζουμε κάπως με μια πετσέτα κουζίνας να μην έχουν νερά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες και τα προσθέτουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το λάδι και ανακατεύουμε καλά τις πατάτες.
- Βάζουμε στο φούρνο στους 180° και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά και να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν.
- Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.