PeristeriNews.gr
Συνταγές

Παραδοσιακό Μαντί της πόντιας γιαγιάς



Το μαντί είναι ένα παραδοσιακό φαγητό των Ποντίων που το έφτιαχναν περισσότερο την περίοδο της Αποκριάς, ενώ υπάρχουν πολλές εκδοχές της συνταγής του. Είναι μπελαλίδικο, αλλά η γεύση του αξίζει τον κόπο!

Υλικά

Για το φύλλο:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό κιμά χοιρινό με μοσχαρίσιο
1 κιλό κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι και μισό ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

– Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου μέχρι να μην κολλάει η ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.

– Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ζυμώνουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

– Η επόμενη κίνηση είναι να ανοίξουμε το φύλλο μας με τον πλάστη και σε πάχος λίγο πιο χοντρό από το φύλλο της πίτας.

– Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο λωρίδες και μετά σε τετραγωνάκια, όπου μέσα στο καθένα τοποθετούμε τη γέμιση με ένα κουταλάκι του γλυκού σχηματίζοντας μικρά τριγωνάκια.

– Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένα ταψιά ή ό,τι άλλο μας εξυπηρετεί. Μόλις τα ετοιμάσουμε όλα τα βράζουμε λίγα λίγα σε ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου.

– Το μαντί μας (τριγωνάκια) θα είναι έτοιμο όταν ανεβαίνει στην επιφάνεια του ζωμού που βράζει.

– Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

– Έτσι όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με καυτό λάδι ή βούτυρο, τυρί τριμμένο και σερβίρουμε!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment