Τα παϊδάκια της γαλοπούλας είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό κρέας, με αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το κοτόπουλο.
Υλικά
2 kg μπούτια γαλοπούλας σε παϊδάκια
μισή κούπα ελαιόλαδο
μισή κούπα μουστάρδα
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
μισό κ.γ. μαύρο πιπέρι
μισό κ.γ. θυμάρι
Εκτέλεση
– Μέσα σε ένα μπολ όπου θα χωράει και η γαλοπούλα, βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.
– Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε με το χέρι να πάει σε όλα τα κομμάτια η μαρινάδα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο.
– Μόλις η φωτιά στην ψησταριά ετοιμαστεί (όχι πάρα πολλά κάρβουνα, μια απλή συντηρητική στρώση), βάζουμε τη σχάρα στη ψηλότερη θέση και τοποθετούμε τα παϊδάκια επάνω. Θέλουμε η ένταση της φωτιάς να είναι μέτρια, για να προλάβει το κρέας να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
– Ψήνουμε το κρέας (μισή ώρα με τρία τέταρτα, ανάλογα τη φωτιά) μέχρι να έχει ψηθεί καλά εσωτερικά. Γυρνώντας το κρέας, με ένα πινέλο αλείφουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα.
– Απομακρύνουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά όταν είναι έτοιμα και απολαμβάνουμε.
Tip
– Συνοδεύστε αυτό το πιάτο με μια απλή πράσινη σαλάτα για να απολαύσετε τη γεύση της γαλοπούλας.