PeristeriNews.gr
Συνταγές

Παϊδάκια γαλοπούλας στα κάρβουνα



Τα παϊδάκια της γαλοπούλας είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό κρέας, με αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το κοτόπουλο.

Υλικά

2 kg μπούτια γαλοπούλας σε παϊδάκια
μισή κούπα ελαιόλαδο
μισή κούπα μουστάρδα
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
μισό κ.γ. μαύρο πιπέρι
μισό κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση

– Μέσα σε ένα μπολ όπου θα χωράει και η γαλοπούλα, βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.

– Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε με το χέρι να πάει σε όλα τα κομμάτια η μαρινάδα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο.

– Μόλις η φωτιά στην ψησταριά ετοιμαστεί (όχι πάρα πολλά κάρβουνα, μια απλή συντηρητική στρώση), βάζουμε τη σχάρα στη ψηλότερη θέση και τοποθετούμε τα παϊδάκια επάνω. Θέλουμε η ένταση της φωτιάς να είναι μέτρια, για να προλάβει το κρέας να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.

– Ψήνουμε το κρέας (μισή ώρα με τρία τέταρτα, ανάλογα τη φωτιά) μέχρι να έχει ψηθεί καλά εσωτερικά. Γυρνώντας το κρέας, με ένα πινέλο αλείφουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα.

– Απομακρύνουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά όταν είναι έτοιμα και απολαμβάνουμε.

Tip

– Συνοδεύστε αυτό το πιάτο με μια απλή πράσινη σαλάτα για να απολαύσετε τη γεύση της γαλοπούλας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment