PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Βουλευτές της Ν.Δ θα στηρίξουν την κυβέρνηση



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη το βράδυ στο Mega, είπε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετά ισχυρή χωρίς ωστόσο να αποκλείσει να αυξηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, αφού πρώτα είπε ότι θλίβεται για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Νέα Δημοκρατία, συνέχισε λέγοντας ότι “υπάρχουν στην ΝΔ εξαιρετικές μονάδες που δεν μπορεί να μην στηρίξουν μια συμφωνία την οποία ψήφισαν το καλοκαίρι”.

Πρόσθεσε στην εκτίμηση αυτή ότι “καραμανλικοί και άλλοι βουλευτές” θα στηρίξουν την κυβέρνηση και, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά αποστασία.

“Αποστασία θα ήταν αν (ο βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίσει) άλλαζε την πολιτική του γραμμή”, είπε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να στηρίξουν την χώρα.

Επίσης, ανέφερε ότι και οι πολίτες “στο καφενείο, στην γειτονιά” που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήξεραν ότι υπάρχει συμφωνία με προαπαιτούμενα.

“Αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και όσους έφερε απο τον ΛΑ.Ο.Σ, μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη”, είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπήρχε για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης, “αν ο κ. Μεϊμαράκης είχε απαλλαγεί από τους Σαμαρά, Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και τους ‘Μπαλτάκους'”.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ “αν η κ. Γεννηματά είχε απαλλαγεί απο τον Ε. Βενιζέλο”.

Χαρακτήρισε “εκπληκτικό” το να τον αποκαλεί “ακροδεξιό” η κ. Γεννηματά “που χειροκροτούσε όρθια τον κ. Βορίδη “με το τσεκούρι” και συνεργαζόμενη με τον βιβλιοπώλη που πωλούσε βιβλία κατά του Ολοκαυτώματος” και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα.

“Οι ΑΝΕΛ έχουν πατριωτικές θέσεις και αυτό δεν είναι ακροδεξιό”, είπε ο κ. Καμμένος.

Στην παρατήρηση ότι για οποιαδήποτε μορφής συνεργασία “για τους άλλους, οι ΑΝΕΛ είναι το εμπόδιο”, είπε πως “αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός πως δεν επιθυμεί άλλο την συνεργασία μαζί μας, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες (πολιτικοί)”.

Διασαφήνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η επικράτηση των προσωπικών απόψεων του κ. Φίλη, ή αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία, ή “παροχή ασύλου” στον Ε. Βενιζέλο για τα υποβρύχια ή συνεργασία με την ΝΔ “του Σαμαρά”, ή οποιοδήποτε “κουκούλωμα σκανδάλων”, ο ίδιος φεύγει.

Επισήμανε καθυστερήσεις σε ορισμένες από τις 19 υποθέσεις που έχει στείλει στη δικαιοσύνη, λέγοντας πως “ανοιχτές” αυτήν την στιγμή είναι οι οκτώ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε μετ’ επιτάσεως ότι η συνεργασία του με τον πρωθυπουργό είναι απολύτως έντιμη.

Ερωτηθείς τι θα πράξει αν ο κ. Τσίπρας του πει πως “οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ‘δεν βγαίνουν'”, είπε “αν είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα ‘γίνουν πλακάκια’ για να καλυφθούν υποθέσεις, εγώ δεν μένω”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, κατέθεσε στην συζήτηση πρόταση για αύξηση των εισφορών και των εργοδοτών και των εργαζομένων – περίπου 1% εκατέρωθεν – ενώ σε ότι αφορά τα “9 σημεία” που πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, είπε οτι “κάποια από αυτά έχουν λογική”.

Ερωτηθείς για την χρεία συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με δεδομένο ότι κανείς δεν επιθυμεί περικοπή συντάξεων, είπε ότι μια κοινή απόφαση των κομμάτων δίνει μεγαλύτερη ισχύ στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές.

Επισήμανε ότι οι νεοφιλελεύθεροι δεν ενδιαφέρονται για την μη περικοπή συντάξεων και πρόσθεσε οτι “οι αστερίσκοι στις ανακοινώσεις δεν τους εκφράζουν όλους”.

Τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, αλλά και της εξέτασης ύπαρξης ενδεχόμενου δόλου για τις τράπεζες.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε οτι είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, βασίζοντας την εκτίμησή του αυτή στο υψηλό οικονομικό κόστος που συνεπάγεται μια τέτοιου μεγέθους διαδικασία, και πρόσθεσε ότι το καλύτερο θα ήταν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος.

Ανέφερε ότι “ο Σαμαράς θέλει να διαλυθεί η ΝΔ”, προσθέτοντας οτι “ο Μεϊμαράκης έχει προβάδισμα και αυτό πάνε να ανατρέψουν”.

Ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς σχετικά, είπε οτι θεσμικά ενημερώνει και συνομιλεί με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, είπε οτι η κατάρριξη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους έγινε εντός της Συρίας, “γεγονός που παραδέχεται πλέον και η Τουρκία, η οποία εξάλλου, αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, θα είχε ζητήσει την ενεργοποίηση του ‘Αρθρου 5 του ΝΑΤΟ, ως χώρας-μέλους της Συμμαχίας που δέχεται επίθεση”.

Είπε οτι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αν η κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν εσκεμμένη ή ατύχημα, επισημαίνοντας πως “κατάρριψη αεροσκάφους προϋποθέτει εντολή από το έδαφος” και υπογραμμίζοντας πως ακόμα σοβαρότερο ήταν το γεγονός της δολοφονίας του πιλότου “από Γκρίζους Λύκους”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ανέφερε οτι στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και ενώ διάφορες χώρες – “ιδιαίτερα πρώην κομμουνιστικές” – μιλούσαν για προβλήματα στον Βόρειο Τομέα, φοβούμενες πυραυλικές επιθέσεις, με την Ελλάδα να συμφωνεί ακόμα και σε συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις αν το επιθυμούν, εντούτοις η Ελλάδα είχε προειδοποιήσει πως το πρόβλημα βρίσκεται στον Νότιο Τομέα της Συμμαχίας.

Έκανε λόγο για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομου πετρελαίου στην περιοχή, ενώ είπε οτι “αν η Ρωσία είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, θα παίρναμε θέση υπέρ της Τουρκίας”.

Τόνισε ότι θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά και επανέλαβε “η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν θα παίρναμε το μέρος της Ρωσίας αν προέβαινε σε παραβιάσεις”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι πως δεν πιστεύει πως η Τουρκία θα συνταχθεί κατά του ISIS και πρόσθεσε οτι η χώρα αυτή “ισλαμοποιείται”.

Ανέφερε ότι θα υποδεχθεί τον σύμβουλο ασφαλείας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, και ότι κλείνουν τα θέματα καθορισμού της ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

“Μακάρι οι Τούρκοι να κάθονταν, αντί να κάνουν παραβιάσεις…” είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είχε πει περί παραίτησης του διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, τόνισε οτι η ΕΥΠ είναι εθνική υπηρεσία, πως δεν συμφωνεί με την στρατιωτικοποίησή της, και πρόσθεσε πως “οι όποιες συνεννοήσεις δεν μπορεί να γίνονται εξωθεσμικά, ούτε να ανταλλάσσουν πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον διοικητή της ΕΥΠ με αυτόν τον τρόπο”.

“Μακάρι να λέει ψέμματα ο κ. Πανούσης ότι διαθέτει αντίγραφα διαλόγων, είναι λάθος να κυκλοφορούν τέτοιοι διάλογοι, αν υπάρχει ‘χαρτί’ το βλέπεις και το καταστρέφεις”, είπε ο κ. Καμμένος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι η Ελλάδα “δέχθηκε επίθεση, τις πρώτες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, όμως αποδείχθηκε, τελικά, διείσδυση αυτών των οργανώσεων σε πολίτες ευρωπαϊκών χωρών”.

Δεν απέκλεισε ότι μέσω των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών “θα προσπαθήσουν να περάσουν και τέτοια άτομα” και πρόσθεσε ότι “κατεγράφησαν στην Ελλάδα, αλλά έπρεπε να πιστοποιηθούν και στην χώρα του τελικού προορισμού τους”.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και εκτίμησε ότι θα λυθεί το ζήτημα μετά την τελική συμφωνία που προβλέπει να καταγράφονται στην Τουρκία και από εκεί να φεύγουν για τις χώρες τελικού προορισμού.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι “φράχτες όπως αυτός στα Σκόπια, είναι κατά μιας κοινής πολιτικής”.

Σε ό,τι αφορά παλαιότερη δήλωσή του περί “εσωτερικής ασφάλειας της χώρας με τον στρατό”, αποσαφήνισε ότι “ο στρατός δεν μπορεί να εμπλακεί στο εσωτερικό της χώρας, παρά μόνο αν αυτή κηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας, πράγμα που εύχομαι να μην συμβεί ποτέ. Φυλάσσοντας όμως τα σύνορα δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας. Λόγω αλλαγής του (αμυντικού) δόγματος είχαν μεταφερθεί μονάδες ανατολικά. Επειδή, όμως, δυτικά είχαμε είσοδο κακοποιών στοιχείων, ανασυστήσαμε φυλάκια στην Ήπειρο και την Μακεδονία”.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της κ. Ξουλίδου, είπε πως το γεγονός ότι ο ίδιος είχε πει να χρησιμοποιηθεί η κ. Ξουλίδου “δεν σημαίνει ότι θα την διορίσω”.

Σε ότι αφορά την κ. Ραχήλ Μακρή είπε ότι “για την κ. Μακρή το μετάνιωσε και ο Τσίπρας”, ενώ για τον κ. Ν. Νικολόπουλο είπε ότι “ήξερε τα πάντα και αν είχε μπει στο κυβερνητικό σχήμα, ζήτημα για το οποίο είχε αντίρρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε ψηφίσει υπέρ”.

Τέλος, ερωτηθείς αν θεωρεί την έκφραση “στα τέσσερα” που είχε πει από το βήμα της Βουλής “κάπως βαριά”, ο κ. Καμμένος είπε ότι “αυτή την φράση την είχε πει ο Σαμαράς στον Νικολόπουλο, εκείνο που εγώ θέλω να πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται όρθια, και δημόσια θα πω ότι σε αυτό βοήθησε η παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα και του προέδρου Ολάντ το καλοκαίρι”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Peristeri News

ΠΑΣΟΚ: Στις συντάξεις δίνεται αύξηση 2,4%, ενώ ο πληθωρισμός είναι στο 2,7%

Peristeri News

Επέστρεψε στην ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης

Peristeri News

Leave a Comment