Μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ομελέτα που, ενώ μαγειρεύεται σε τηγάνι, έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκια σπαράγγια
1 ντομάτα
5 αυγά
60 γρ. μυζήθρα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/3 ποτηριού νερό
Εκτέλεση
– Αρχικά ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά.
– Κόβουμε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε κομμάτια (2 δάχτυλα περίπου) και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
– Παράλληλα ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη για να μην ξινίζει.
– Περιμένουμε μέχρι να μαραθούν τα σπαράγγια και σβήνουμε με το νερό.
– Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η ντομάτα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει και τη μυζήθρα και αλατοπιπερώνουμε. Σε λίγα λεπτά η ομελέτα μας είναι έτοιμη, καλή όρεξη!
Συμβουλές
Μπορείτε αν θέλετε αντί για κομματάκια να τρίψετε την ντομάτα και να σβήσετε με κρασί αντί για νερό.