Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για το θέμα “ΔΑΤΕΠ”
:
Κωμικοτραγικές διαστάσεις έχει πάρει πλέον η εκδικητικότητα & το αντεργατικό πείσμα της δημοτικής αρχής ενάντια στους απολυμένους της παλιάς ΔΑΤΕΠ.
Έχουν περάσει τόσα χρόνια, και η δημοτική μας αρχή εξακολουθεί να δείχνει ένα άσβεστο μίσος ενάντια στους τότε εργαζόμενους της πρώην ΔΑΤΕΠ. Ένα μίσος που την οδηγεί ως και σήμερα σε ενέργειες σπασμωδικές, παιδιάστικες και ζημιογόνες για τα χρήματα του δήμου, δηλαδή για αυτά που πληρώνουν οι Περιστεριώτες με τα τσουχτερά δημοτικά τέλη και τα υπόλοιπα χαράτσια.
Το μίσος αυτό ξεκινά από τότε που η δημοτική αρχή απέλυσε και πέταξε στον δρόμο τους ανθρώπους αυτούς. Που ήταν μια από τις πρώτες φορές που είχαμε δει διμοιρίες ΜΑΤ (!) στο Περιστέρι, τις οποίες είχε φέρει ο κ. Παχατουρίδης προκειμένου να προχωρήσει στις απολύσεις ενάντια στον αγώνα των εργαζόμενων. Ένας αγώνας που τελικά ΝΙΚΗΣΕ, καθώς από τον Ιούνιο του 2004 οι απολυμένοι της ΔΑΤΕΠ επαναπροσλήφθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Όπως είναι γνωστό, είχε απομείνει η μισθολογική εκκρεμότητα ενός εξαμήνου δεδουλευμένων (1/2004-6/2004) μαζί με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους αυτούς. Ε, λοιπόν, επί 12 ολόκληρα χρόνια (!) η δημοτική μας αρχή – η τόσο γαλαντόμα να σκορπάει τα εκατονταχίλιαρα ευρώ σαν πετσετάκια σε διάφορους ημέτερους εργολάβους κλπ επιχειρηματίες όπως π.χ. με την πρόσφατη χριστουγεννιάτικη φιέστα (https://goo.gl/YwlnRi, https://goo.gl/VcL5C3) αρνείται με μουλαρίσιο πείσμα να πληρώσει αυτά τα δεδουλευμένα, που αφορούν λιγότερους από 200 εργαζόμενους !
Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, δεν είπαν «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» και δεν δέχτηκαν να χαρίσουν αυτά τα δεδουλευμένα που δικαιούνταν. Εξακολούθησαν τον αγώνα τους συνδικαλιστικά και δικαστικά. Και δικαιώθηκαν ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Αφού το «γινάτι» της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη δεν επέτρεψε όλα αυτά τα χρόνια κάποια λύση, τελικά προχώρησαν σε ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου και τον Φεβρουάριο του 2015, πριν ένα έτος δηλαδή, πήραν τα δεδουλευμένα των έξι μηνών (1/2004 – 6/2004) μαζί με τα αντίστοιχα ένσημα και άφησαν τον κ. Παχατουρίδη και τον κ. Σταυρούλια να βράζουν στο ζουμί τους. Παραθέτουμε εδώ ενδεικτικά κάποιες από τις παρεμβάσεις της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ των εργαζόμενων & τις … σχετικές αντιδράσεις της δημοτικής αρχής(https://youtu.be/mk_NctaTWF4, https://goo.gl/i3FCCj )
Έκπληκτοι όμως οι εργαζόμενοι της παλιάς ΔΑΤΕΠ πληροφορήθηκαν αυτές τις μέρες πως η εκδικητικότητα και το πείσμα της δημοτικής αρχής εναντίον τους δεν έχει τέλος. Η δημοτική αρχή αντί να παραδεχτεί το αυτονόητο, πως δηλαδή το θέμα έχει κλείσει, προχωρά σε νέες απαράδεκτες και σπασμωδικές ενέργειες (μέχρι και … «ΑΝΑΦΟΡΑ» ενάντια σε δικαστικές λειτουργούς) που ζημιώνουν το δημόσιο χρήμα το οποίο πληρώνουν οι Περιστεριώτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον δήμο. Γι αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι σύσσωμης της αντιπολίτευσης με υπογραφές τους επέβαλαν εκ νέου συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 5/2/15. Μετά από παράκληση των ενδιαφερόμενων – εργαζόμενων και με συμφωνία των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Περιστέρι με Όλους, Ενεργοί Πολίτες και Λαϊκή Συσπείρωση) την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο την έκανε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.
Παραθέτουμε ολόκληρη την εισήγηση αυτή γιατί αποτυπώνει το χρονικό των γεγονότων από το 2010 ως σήμερα και αποκαλύπτει τις συνεχιζόμενες ως σήμερα απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής :
——————————————————————————————————-
Το 2010 το Ειρηνοδικείο Περιστερίου με την 154/2010 απόφασή του δικαίωσε τους εργαζόμενους και προσδιόρισε τις αξιώσεις των εργαζόμενων κατά της ΔΑΤΕΠ όσον αφορά τα οφειλόμενα δεδουλευμένα του εξαμήνου 1/2004 – 6/2004. Ο δήμος είχε παρευρεθεί και εκπροσωπηθεί (ο κ. Βουδούρης ενώπιον του Ειρηνοδικείου και ενώπιον του Εφετείου εκπροσωπούσε τόσο την ΔΑΤΕΠ όσο και την δημοτική αρχή). Ο δήμος είχε ασκήσει έφεση ενάντια στην απόφαση αυτή, έφεση η οποία απορρίφθηκε. Μετά την απόρριψη αυτή ο δήμος δεν άσκησε αναίρεση, κι έτσι η απόφαση κατέστη αμετάκλητη.
Παράλληλα απορρίφθηκαν τότε και οι ενστάσεις της ΔΑΤΕΠ για τις Πράξεις Επιβολής Προστίμου που είχαν επιβληθεί ενάντια στην ΔΑΤΕΠ για την μη καταβολή των ενσήμων των εργαζόμενων για το εξάμηνο 1/2004 – 6/2004. Δεν έγινε καμία προσφυγή εκ μέρους του δήμου ή της ΔΑΤΕΠ για την απόρριψη των ενστάσεων αυτών, και οι Πράξεις Επιβολής Προστίμου οριστικοποιήθηκαν. Παραμένει άγνωστο ως σήμερα αν η ΔΑΤΕΠ έχει πληρώσει τις εισφορές αυτές προς το ΙΚΑ ή αν ακόμα τις οφείλει.
Από το 2010 μετά την δικαστική αυτή απόφαση ως και το 2015, η δημοτική αρχή προέβαινε συνεχώς σε προφορικές διαβεβαιώσεις προς τους ενδιαφερόμενους πρώην εργαζομένους της ΔΑΤΕΠ πως θα καταβάλει τις αξιώσεις τους. Οι υποσχέσεις αυτές φυσικά ουδέποτε τηρήθηκαν.
Το 2012 ήρθε ο νόμος 4071/2012 που με την παρ. 1 του άρθρου 10 έλυσε νομοθετικά το ζήτημα των δημοτικών – κοινωφελών επιχειρήσεων. Με βάση την διάταξη αυτή, ο δήμος υποχρεούται να καταβάλει αυτός όλες τις οφειλές της ΔΑΤΕΠ προς δημόσιο, ΙΚΑ και εργαζόμενους. Με αυτό το νομικό πλαίσιο οι ενδιαφερόμενοι αυτονόητα επιδιώκουν από το 2012 την εκτέλεση της 154/2010 απόφασης του Ειρηνοδικείου για την είσπραξη των δεδουλευμένων αποδοχών του εξαμήνου 1/2004 – 6/2004. Μετά την έκδοση του ν. 4071, ο δήμος δεν αρνήθηκε την υποχρέωσή του αλλά άρχισε να λέει πως για να την εκτελέσει χρειαζόταν πρώτα απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά ουδέποτε έβαλε τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη, και όταν τελικά αυτό μπήκε από την αντιπολίτευση δυο χρόνια μετά, αρνήθηκε να το ψηφίσει.
Τον Απρίλιο του 2014 και ενώ έχουν περάσει άλλα δύο σχεδόν χρόνια υποσχέσεων για τακτοποίηση του θέματος οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι έστειλαν με δικαστικό επιμελητή γνωστοποίηση στον δήμο πως θα προχωρήσουν σε εκτέλεση των αξιώσεων. Η δημοτική αρχή συνέχισε την κωλυσιεργία και την παραπλάνηση με νέες υποσχέσεις πως «είναι διαδικαστικό το θέμα, όπου να ναι θα τακτοποιηθεί», κλπ, κλπ.
Οι εργαζόμενοι, αφού έκαναν υπομονή άλλους έξι μήνες επανήλθαν τον Σεπτέμβριο του 2014 ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, όπου και πάλι καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε από την δημοτική αρχή.
Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2014 κοινοποίησαν προς τον δήμο έναρξη αναγκαστικής κατάσχεσης. Για άλλη μια φορά προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή για εξωδικαστική επίλυση του θέματος. Η δημοτική αρχή για πολλοστή φορά δεν ανταποκρίθηκε.
Στις 12/12/2014 έγινε η διαδικασία κατάσχεσης στις τράπεζες και η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Εκ νέου οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή για εξωδικαστική επίλυση, ενώ και πάλι η δημοτική αρχή δεν έδειξε καμία ανταπόκριση, ρισκάροντας την όλη λειτουργία του δήμου αφού είχαν δεσμευθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Στις 18/12/2014 συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου αίτημα της δημοτικής αρχής να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η κατάσχεση (προσωρινή διαδικασία όπως τα ασφαλιστικά μέτρα). Η Ειρηνοδίκης αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, έκρινε πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της δημοτικής αρχής. Τότε για πρώτη φορά οι κ.κ. Σταυρούλιας και Βουδούρης εδέησαν να μπουν σε συζήτηση για πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων. Μάλιστα έγινε λόγος εκ μέρους του κ. Σταυρούλια ακόμα και για συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού από τους οποίους θα πληρώνονταν τα οφειλόμενα. Είπαν πως θα συζητούσαν το θέμα με τον δήμαρχο για να βρεθεί εξωδικαστική λύση. Γι αυτό η συζήτηση στο ειρηνοδικείο διακόπηκε για την επόμενη 19/12/2014.
Την ίδια μέρα 18/12/2014 έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα μετά από απαίτηση των ενδιαφερόμενων εργαζόμενων που παρευρέθηκαν μαζί με τους νομικούς συμβούλους τους, και με απαίτηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Εκεί σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγε το ίδιο πρωί στο Ειρηνοδικείο, η δημοτική αρχή διά του κ. Σταυρούλια δήλωσε πως ο δήμος δεν θα υποχωρήσει γιατί δεν υφίσταται καμία απολύτως ζημιά (!) από την κατάσχεση και από την δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών, πως «έχει χρήματα για να λειτουργήσει» κλπ. Έτσι για άλλη μια φορά με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής ναυάγησε κάθε προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης του θέματος.
Την επομένη 19/12/2014 στο Ειρηνοδικείο ενώπιον της ίδιας Ειρηνοδίκη κυρίας Λιακάκη δεν εμφανίστηκε ο κ. Βουδούρης, αλλά αντί για αυτόν ήρθε ο δικηγόρος κ. Βουγιούκας και ζήτησε αναβολή επικαλούμενος αδυναμία παρουσίας του κ. Βουδούρη. Η Ειρηνοδίκης απέρριψε το αίτημα αναβολής και είπε πως είχε ήδη καταλήξει σε συμπέρασμα, απλά περίμενε μήπως γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός όπως είχε υποσχεθεί την προηγούμενη ο κ. Σταυρούλιας. Έτσι, η Ειρηνοδίκης απέρριψε το αίτημα της δημοτικής αρχής για προσωρινή αναστολή της κατάσχεσης (προσωρινή διαδικασία) και προσδιορίστηκε δικάσιμος για συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 7/1/2015. Η δικάσιμος για την αίτηση ανακοπής της κατάσχεσης (οριστική διαδικασία) που επίσης κατέθεσε η δημοτική αρχή είχε προσδιοριστεί για 4/11/2015.
Όντως, στις 7/1/2015 συζητήθηκε η αίτηση της δημοτικής αρχής για αναστολή της κατάσχεσης από την Ειρηνοδίκη κ. Κανούτα, και απορρίφθηκε. Μετά και από αυτήν απόρριψη, πάλι καμία ενέργεια δεν έγινε από την δημοτική αρχή για εξωδικαστική λύση.
Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2015 αφού δημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής κατάσχεσης που είχε υποβάλλει ο δήμος, οι ενδιαφερόμενοι προχωρούν και λαμβάνουν επιτέλους τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και ένσημα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου.
Η δημοτική αρχή αφού έλαβε γνώση για την είσπραξη, ζητά και προσδιορίζει σε συντομότερη δικάσιμο την αίτησή του για ανακοπή της κατάσχεσης (οριστική διαδικασία) για τις 19/5/2015 αντί για τις 4/11/2015 που είχε αρχικά προσδιοριστεί.
Στην συζήτηση αυτή στο Ειρηνοδικείο (19/5/2015) ήταν ορισμένη να εκδικάσει η Ειρηνοδίκης κ. Κανούτα, η ίδια που είχε απορρίψει την αναστολή κατάσχεσης (προσωρινή διαδικασία). Για αυτό, οι νομικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων έδειξαν την ευαισθησία να ζητήσουν την εξαίρεση της Ειρηνοδίκου. Ο νομικός εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής κ. Βουδούρης που ήταν παρών δεν πήρε θέση και ΔΕΝ συνηγόρησε για την εξαίρεση. Η Ειρηνοδίκης προχώρησε κανονικά στην συζήτηση της υπόθεσης.
Στις 31/12/2015, και ενώ δεν είχε ακόμα εκδοθεί η δικαστική απόφαση της παραπάνω εκδίκασης, η πλευρά των ενδιαφερόμενων εργαζόμενων έλαβε κλήση για εκ νέου εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης (της αίτησης ανακοπής εκ μέρους του δήμου για την κατάσχεση) στις 10/5/2016. Ρωτώντας τον λόγο που έλαβαν κλήση για την εκ νέου εκδίκαση μιας ήδη εκδικασμένης υπόθεσης, οι νομικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων έμαθαν πως ο νομικός εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής κ. Βουδούρης ενεργώντας εκ μέρους της είχε κάνει ΑΝΑΦΟΡΑ (!) εναντίον και των δύο Ειρηνοδικών Λιακάκη και Κανούτα για τις αποφάσεις τους επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής – αναστολής της κατάσχεσης (19/12/2014 και 7/1/2015). Ο ίδιος κ. Βουδούρης που στις 19/5/2015 ΔΕΝ είχε πάρει θέση για το θέμα της εξαίρεσης της κ. Κανούτα από την εκδίκαση της ανακοπής ! Λόγω της αναφοράς που κατέθεσε η δημοτική αρχή διά του νομικού εκπροσώπου της εναντίον των δύο Ειρηνοδικών, αυτονόητα εκείνες παραιτήθηκαν από την εκδίκαση της αίτησης ανακοπής και για αυτό ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 10/5/2016 όπου θα εκδικάσει άλλος Ειρηνοδίκης.
Πρόσφατα οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ενημερώθηκαν από τον εκκαθαριστή της ΔΑΤΕΠ κ. Μαργαρίτη πως η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον δήμο Περιστερίου. Έτσι, έχει καταρριφθεί και το τελευταίο από τα διαδικαστικά προσχήματα για την δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης έχει πρόσθετη νομική και άμεση ευθύνη αποπληρωμής όλων των οφειλών της ΔΑΤΕΠ, και πλέον δεν έχει κανένα νόημα η περαιτέρω δικαστική αντιδικία.
Έτσι, θα φτάσουμε 13 ολόκληρους μήνες από την στιγμή που οι εργαζόμενοι εισέπραξαν τα δεδουλευμένα τους και τα ένσημά τους σε μια νέα εκδίκαση, που προκάλεσε η δημοτική αρχή με την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ενέργεια να καταθέσει αναφορά ενάντια στις δύο Ειρηνοδίκες ! Και ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΔΑΤΕΠ και έχει παραδοθεί το πόρισμα στον δήμο !
ΡΩΤΑΜΕ :
1) Ποια είναι τα αποτελέσματα από την εκκαθάριση της ΔΑΤΕΠ για τα οποία η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει δημόσια ενημέρωση ? Γιατί η εκκαθάριση καθυστέρησε τόσα χρόνια να ολοκληρωθεί ? Πόσο στοίχισε στον δήμο αυτή η καθυστέρηση ? Με τι ισολογισμό περατώθηκε η εκκαθάριση της ΔΑΤΕΠ ? Τι έγινε η περιουσία της ΔΑΤΕΠ ? Ποιες οι οφειλές που αποδίδονται πλέον στον δήμο και προς ποιους ?
2) Το πείσμα της δημοτικής αρχής να μην τακτοποιεί τις οφειλές δεδουλευμένων και ενσήμων προς τους πρώην εργαζόμενους της ΔΑΤΕΠ επί 12 χρόνια ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ? Γιατί η δημοτική αρχή δεν συμβιβάστηκε έγκαιρα με τους εργαζόμενους ? Γιατί δεν συμμορφώθηκε με αμετάκλητη από το 2010 δικαστική απόφαση για να μην επιβαρυνθεί τους τόκους ? Γιατί δεν κλείνει επιτέλους την υπόθεση, αλλά επιμένει να επιβαρύνει τους Περιστεριώτες και με νέα δικαστικά έξοδα ? Ακόμα και στην περίπτωση που ο δήμος κερδίσει την αίτηση ανακοπής, τι όφελος θα προκύψει τώρα πια για τα ταμεία του δήμου ? Έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες εισφορές στο ΙΚΑ και τα συνοδά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το 2010 ? Είναι αλήθεια πως αν η δημοτική αρχή δεν είχε επιδείξει αυτό το αδιέξοδο πείσμα και είχε έγκαιρα τακτοποιήσει το θέμα, θα είχε πληρώσει μόλις το 1/3 από αυτά που έχει κοστίσει στους Περιστεριώτες το πείσμα της αυτό ?
3) Έχει σταθμίσει η δημοτική αρχή τις πιθανές σοβαρές συνέπειες από την ενέργειά της να κάνει διά του κ. Βουδούρη ΑΝΑΦΟΡΑ ενάντια στις δύο Ειρηνοδίκες ? Αν π.χ. οι δικαστικές λειτουργοί δικαιωθούν έναντι της αναφοράς αυτής, και μετά κινήσουν ενάντια στον δήμο διαδικασία αποζημιώσεων για ηθική τους βλάβη, τότε ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα ? Ο κ. Παχατουρίδης, ο κ. Σταυρούλιας, ο κ. Βουδούρης ή πάλι όπως πάντα οι δημότες του Περιστερίου ?
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
1) Να αποσύρει η δημοτική αρχή την αίτηση ανακοπής και να παραδεχθεί το λογικό και αυτονόητο, πως δηλαδή η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά
2) Να ενημερωθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για το περιεχόμενο της αναφοράς που έχει κάνει η δημοτική αρχή διά του κ. Βουδούρη ενάντια στις δύο Ειρηνοδίκες.
3) Να αποσυρθεί η παραπάνω αναφορά
Στην συνέχεια, εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο κ. Σταυρούλιας επανέλαβε για μια ακόμα φορά τα γνωστά και τετριμμένα περί «δημοσίου συμφέροντος» χωρίς να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα πως η επί τόσα χρόνια πεισματική στάση της δημοτικής αρχής είναι αυτή ακριβώς που επιβαρύνει το δημόσιο συμφέρον.
Οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Περιστέρι με Όλους, Ενεργοί Πολίτες, Λαϊκή Συσπείρωση) τοποθετήθηκαν υπέρ της εισήγησης.
Μετά από απαίτηση της αντιπολίτευσης, έλαβε τον λόγο ο κ. Βουδούρης ο οποίος όμως αρνήθηκε να ενημερώσει για το περιεχόμενο της αναφοράς που έχει καταθέσει εκ μέρους της δημοτικής αρχής ενάντια στις δύο ειρηνοδίκες. Μετά τον κ. Βουδούρη, η αντιπολίτευση ζήτησε να δοθεί ο λόγος και στην νομική εκπρόσωπο των εργαζόμενων, όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το αρνήθηκε.
Στην ψηφοφορία, η δημοτική πλειοψηφία επέμενε στην άρνησή της και καταψήφισε την εισήγηση, η οποία υπερψηφίστηκε μόνο από την αντιπολίτευση.
Συμπερασματικά, επί δώδεκα συνεχόμενα χρόνια η δημοτική αρχή Παχατουρίδη επιδεικνύει ένα αδυσώπητο ΜΙΣΟΣ ενάντια σε αυτούς τους εργαζόμενους από την παλιά ΔΑΤΕΠ. Ένα μίσος που έχει ήδη κοστίσει ένα σωρό χρήματα στους δημότες, πέρα από την ταλαιπωρία των ίδιων των εργαζόμενων της παλιάς ΔΑΤΕΠ.
Για μας, το μίσος αυτό δεν είναι καθόλου ακατανόητο.
– Είναι μίσος ΤΑΞΙΚΟ. Είναι το μίσος ενάντια στον εργαζόμενο, τον μεροκαματιάρη, τον απλό καθημερινό άνθρωπο που χωρίς αυτόν κανένα γρανάζι δεν γυρνά, το οποίο μίσος δείχνουν πάντα οι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυρίαρχης τάξης όσο … «φιλάνθρωποι» κι αν το παίζουν, μόλις ο εργαζόμενος σταματήσει να ΙΚΕΤΕΥΕΙ και αποφασίσει να διεκδικήσει το δίκιο του.
– Είναι μίσος ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟ – ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ. Το μίσος κάθε αστού πολιτικάντη – μαυρογιαλούρου ενάντια σε όσους «δεν διορίσαμε εμείς», αλλά … «διόρισαν οι άλλοι» (όπου οι άλλοι = οι αντίστοιχοι αστοί πολιτικάντηδες μαυρογιαλούροι του … «απέναντι» κομματικού μαγαζιού).
– Είναι μίσος ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ. Οι καθεστωτικοί δήμαρχοι έχουν ιδιαίτερη απέχθεια ενάντια στους δημοτικούς εργαζόμενους που τελούν υπό την υποτέλεια των προσωρινών και ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όπως π.χ. γίνεται σήμερα με τους πενταμηνίτες «ωφελούμενους». Τους θεωρούν όχι μόνο εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, αλλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Που πρέπει να κάνουν τα πάντα χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα στον σύντομο χρόνο της σύμβασής τους, και μετά έξω από την πόρτα πριν αρχίσουν να ξεθαρρεύουν για να έρθουν οι επόμενοι σκλάβοι. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο κρατικό – εργοδοτικό έγκλημα με πενταμηνίτη εργαζόμενο άλλου δήμου που ουσιαστικά ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ γιατί υποχρεώθηκε να ανέβει σε σκουπιδιάρικο χωρίς καμία εκπαίδευση ή προηγούμενη εμπειρία και χωρίς μέτρα ασφαλείας.
Τέλος, ούτε η αναφορά ενάντια στις Ειρηνοδίκες είναι τυχαία ενέργεια. Αποτελεί ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ προς όλο το δικαστικό σώμα πως όποιος εκδώσει μια δίκαια υπέρ εργαζόμενων απόφαση και αμφισβητήσει έτσι την «ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ» τόσο με την γενικότερη έννοια, όσο και με την ιδιαίτερη της τοπικής παντοδυναμίας του καθεστωτικού συμπλέγματος Παχατουρίδη, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Άλλωστε, οι καθεστωτικές δυνάμεις επικαλούνται την «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» μόνο υποκριτικά, μόνο όταν βολεύονται από τις αποφάσεις της.
Η υπόθεση των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της παλιάς ΔΑΤΕΠ αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο το αποκρουστικό απάνθρωπο πρόσωπο της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη που κρύβεται κάτω από την μάσκα της καθεστωτικής «φιλανθρωπίας».