Με το φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με την τακτική έρευνα της Randstad.
Η τακτική ανανέωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων θεωρούνται σημαντικές για την ενίσχυση της απασχόλησης, σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor της Randstad για το τρίτο τρίμηνο του 2017, η οποία μελετά το πώς οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της τακτικής ανανέωσης των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους σε συσχέτιση με την ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς και τον τριμηνιαίο επαναλαμβανόμενο δείκτη κινητικότητας, φόβου απώλειας εργασίας και εργασιακής ικανοποίησης των Ελλήνων εργαζομένων.
Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα, το 93% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η συνεχής καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους μπορεί να ενισχύσει την εργασιακή τους απασχόληση.
Το 90% των Ελλήνων εργαζομένων πιστεύει ότι αφιερώνει όλη τη δυναμική του στην τωρινή του εργασία ενώ παράλληλα, το 93% επιδιώκει να μένει συγχρονισμένο με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο του.
Αναλυτικότερα, 89% συμφωνεί, ότι η καλλιέργεια και ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους αποτελεί αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν θεωρούν εφικτή την απασχόληση τους σε νέο εργοδότη κατά τους επόμενους μήνες. Ο δείκτης κινητικότητας για την Ελλάδα, μειώθηκε κατά 5 μονάδες, στο 103, για αυτό το τρίμηνο.
Το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα οι οποίοι άλλαξαν εργασία τους τελευταίους 6 μήνες αυξήθηκε κατά 2%, δηλαδή ανήλθε στο 22% κατά το τελευταίο τρίμηνο.
Το 36% εξηγεί ότι ο βασικός λόγος αλλαγής της εργασίας του ήταν η αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών συνθηκών και το 20% εκφράζει ως κύριο λόγο της αλλαγής αυτής, την προσωπική τους ανάγκη για αλλαγή.
Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν νέα θέση εργασίας στην Ελλάδα μειώθηκε και πάλι αυτό το τρίμηνο, κατά 2%, σχηματίζοντας ένα ποσοστό 31% για το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Το 40% των Ελλήνων εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα ανησυχεί ότι θα χάσει την εργασία του. Αναλυτικότερα, το 51% της ηλικιακής ομάδας 55-67 φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25-34, με ποσοστό 42%. Το 44% αυτών που απάντησαν ότι κατέχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης εμφανίζουν μεγαλύτερο φόβο απόλυσης.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, στην Ελλάδα, η εργασιακή ικανοποίηση μειώθηκε κατά 1% κατά το τελευταίο τρίμηνο, ανήλθε δηλαδή σε ποσοστό 63%.