PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Οι αντίπαλοι για το Περιστέρι στο Basketball Champions League



Στο Group H βρέθηκε το Περιστέρι στην κλήρωση του Basketball Champions League που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, όπου θα συναντήσει ξανά την Μούρθια (Ισπανία) με την οποία αναμετρήθηκε στον περσινό μικρό τελικό του Final Four που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, την Μανίσα (Τουρκία) και την FMP (Σερβία).

Η Μούρθια έφτασε μέχρι τους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, την 6η θέση κατέλαβε η Μανίσα στην Τουρκία, ενώ η FMP αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ στη Σερβία.

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης ο προπονητής του Περιστερίου Γιώργος Λιμνιάτης, δήλωσε: «Ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά υψηλός γιατί αντιμετωπίζουμε την Μούρθια που ήταν φιναλίστ του ισπανικού πρωταθλήματος (Liga Endesa), την Μανίσα που τερμάτισε στην 6η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος και την FMP που είναι μια παραδοσιακή σερβική ομάδα».

Και συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο στο νέο ξεκίνημα της ομάδας μας είναι να αποκτήσουμε μια ταυτότητα και μια δυναμική, γιατί το Περιστέρι ξεκινάει από εντελώς διαφορετική βάση σε σχέση με τα τελευταία χρόνια».

Όμιλοι και σύστημα διεξαγωγής

Το εναρκτήριο τζάμπολ για τη σεζόν 2024-25 έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 32 ομάδων. Οι 28 εξ αυτών αρχίζουν απευθείας από τη φάση των ομίλων, με τέσσερις ομάδες σε κάθε έναν από τους 8 ομίλους, ενώ 4 ομάδες θα προκύψουν από ισάριθμα προκριματικά τουρνου.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλό τους προκρίνονται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση των ομίλων θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Top-16 μέσω Play In. H ομάδα που κατετάγη στην τέταρτη θέση αυτόματα μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Στα Play In συμμετέχουν 16 ομάδες (η δεύτερη και τρίτη ομάδα κάθε ομίλου) και η πρόκριση θα κριθεί σε σειρά αγώνων (best-of-three), δηλαδή στις 2 νίκες. Οκτώ ομάδες από την διαδικασία των play-in θα βρουν τις άλλες οκτώ στη φάση των «16».

Οι 16 ομάδες στο Top 16 θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους δύο φορές με το σύστημα εντός-εκτός έδρας παιχνίδια. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Τέσσερα ζευγάρια, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Τα τέσσερα ζευγάρια θα παίξουν best-of-three σειρά (δηλαδή όποια ομάδα πάρει πρώτη δύο νίκες) και οι νικητές θα προκριθούν στο φάιναλ φορ.

Στο φάιναλ φορ, οι τέσσερις ομάδες θα δώσουν έναν νοκ άουτ ημιτελικό με τους δύο νικητές να αναμετρώνται στον τελικό για το τρόπαιο και τους δύο ηττημένους να δίνουν ένα ακόμη παιχνίδι για την τρίτη θέση, στον «μικρό» τελικό.

Αναλυτικά η κλήρωση

Group A: Χάποέλ Χολόν, Ιγκοκέα, Ναντέρ 92, Βίρτζμπουργκ

Group B: Ουνικάχα Μάλαγα, Οστάνδη, Κινγκ Στσέτσιν, Νικητής 3ου προκρ.

Group C: Τενερίφη, Καρσίγιακα, Σαν-Κουεντίν, Κολοσσός

Group D: Γαλατάσαραϊ, Προμηθέας, Ράστα Βέχτα, Νικητής 2ου προκρ.

Group E: AEK, Ρίγα, Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, Νικητής 4ου προκρ.

Group F: Ρίτας, Σομπαθέλι, Ρέτζιο Εμίλια, Σλασκ Βρότσλαβ

Group G: Μανρέσα, Βέρτραμ Ντερτόνα, Νάινερς Κέμνιτς, Νικητής 1ου προκρ.

Group H: Μούρθια, Περιστέρι, Μανίσα, FMP Σόκερμπετ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τα φιλικά προετοιμασίας ανακοίνωσε ο Ατρόμητος

Peristeri News

Στην τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading τα κορίτσια του ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ

Peristeri News

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Peristeri News

Leave a Comment