PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Οι ακτές που έχασαν το βραβείο «Γαλάζιας Σημαίας»



Το βραβείο της «Γαλάζιας Σημαίας» έχασαν οκτώ ελληνικές ακτές επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του σχετικού Προγράμματος.

Το βραβείο της «Γαλάζιας Σημαίας» έχασαν οκτώ ελληνικές ακτές επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του σχετικού Προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», παρά το γεγονός ότι και στις οκτώ ακτές διαπιστώθηκε η πολύ καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης, εντοπίστηκαν σοβαρές ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Η Γαλάζια Σημαία αφαιρέθηκε από τις εξής ακτές

– Ακτή Μάλεμε – Δήμος Πλατανιά – Χανιά

– Ακτή Πέτρα – Δήμος Λέσβου – Λέσβος

– Ακτή Άναξος – Δήμος Λέσβου – Λέσβος

– Ακτή Καλάμια – Δήμος Κορινθίων – Κορινθία

– Ακτή Μαυροβούνι 3 – Δήμος Ανατολικής Μάνης – Λακωνία

– Ακτή Κουμπάρα – Δήμος Ιητών – Κυκλάδες

– Ακτή Μονολίθι – Δήμος Πρέβεζας – Πρέβεζα

– Ακτή Κυανή – Δήμος Πρέβεζας – Πρέβεζα

Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση τη επόμενη χρονιά.

Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες – μέλη από όλες τις ηπείρους. Στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), η οποία υποστηρίζει τον θεσμό και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ποια είναι η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο

Peristeri News

Το 2024 πιο θερμό έτος στην ιστορία

Peristeri News

Πότε είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο

Peristeri News

Leave a Comment