PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι Αγανακτισμένοι είπαν «όχι»



Μέχρι την ώρα που αποχωρούσαν οι βουλευτές από το Κοινοβούλιο έμειναν έξω από τη Βουλή δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου.

Μέχρι την ώρα που αποχωρούσαν οι βουλευτές από το Κοινοβούλιο έμειναν έξω από τη Βουλή δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου.

Την ώρα μάλιστα που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και ενώ είχε αρχίσει η αποχώρηση των βουλευτών, οι αγανακτισμένοι έφυγαν μπροστά από το άλαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη και συγκεντρώθηκαν στη γωνία των λεωφόρων Αμαλίας και Βασ. Σοφίας προσπαθώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν στον προαύλιο χώρο από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν και τους απώθησαν ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση. Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα της πλατείας Συντάγματος, άλλοι ψυχραιμότεροι, καλούσαν τους αγανακτισμένους να παραμείνουν ήσυχοι και να φωνάζουν από το χώρο συγκέντρωσης τα συνθήματά τους.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα, λίγο μετά τις 19:30, επί της Βασ. Σοφίας, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο φράχτης και τοποθέτησε μια ελληνική σημαία.

Τότε τα ΜΑΤ τους είπαν να την κατεβάσουν και οι διαδηλωτές τους αποδοκίμασαν.

Το δικό τους «παρών» έδωσαν το απόγευμα 30-40 νεαροί, οι οποίοι ανέβηκαν στο Σύνταγμα από την Πανεπιστημίου με… σκέιτμπορντ και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

Επίσης το απόγευμα έγινε και ένα happening με χορευτές ακροβάτες που τράβηξε την προσοχή του κόσμου, ενώ ειδικό λέιζερ φώτιζαν στην Βουλή την λέξη “κλέφτες”.

Αίσθηση προκάλεσε το χειροκρότημα των «Αγανακτισμένων», όταν πληροφορήθηκαν ότι παραιτήθηκε ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα «300 Έλληνες» συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Εξαρθρώθηκαν τρεις συμμορίες σε καταυλισμούς Ρομά

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για τη δρεπανοκυτταρική νόσο

Peristeri News

Συνελήφθη 37χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Peristeri News

Leave a Comment