Νηστίσιμα κουλουράκια, ιδανικά για τον πρωινό και απογευματινό καφέ, αλλά και για λίγο τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3/4 του ποτηριού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη η ζύμη
Εκτέλεση
– Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε τελευταίο το αλεύρι για να προσθέσουμε όσο πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
– Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά στον αέρα.
– Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.