Νηστίσιμα μπιφτέκια, είναι μια συνταγή που περιέχει κυρίως υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο όλων μας.
Υλικά
2 πατάτες μεγάλες
1 μελιτζάνα
2 καρότα
2 κρεμμύδια
λίγο πιπέρι
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο ή μαϊντανό
4 κ.σ. αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
Εκτέλεση
– Βράζουμε καλά τις πατάτες, τη μελιτζάνα και τα καρότα.
– Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Χτυπάμε καλά τις πατάτες, τη μελιτζάνα και τα καρότα στο μίξερ, αφού έχουν βραστεί καλά.
– Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
– Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τη τριμμένη φρυγανιά και ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
– Πλάθουμε μεγάλες ποσότητες(σαν μπιφτέκια) και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 200-250 C.
Tips
– Το μείγμα συνήθως κολλάει όταν το βάζουμε στο μίξερ, γι’αυτό προσθέτουμε λίγο λαδάκι. Επίσης απλώνουμε με λαδάκι το ταψί για να μη κολλήσουν τα μπιφτέκια.
– Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι, άμα το μείγμα είναι πολύ μαλακό.