PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νετανιάχου προς Χαμάς: Καταθέστε τα όπλα, παραδώστε τους ομήρους και θα ζήσετε



Το κακό υπέστη ένα πολύ βαρύ πλήγμα με την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, τόνισε την Πέμπτη (17/10) σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέμιαμιν Νετανιάχου.

Λίγο μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών ότι ο Σινουάρ είναι όντως νεκρός, ο Νετανιάχου στη δήλωσή επισημαίνει ότι η χώρα του εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων.

«Αυτή η αρχή της ημέρας μετά την Χαμάς και είναι μια ευκαιρία για εσάς, τους κατοίκους στη Γάζα, να απελευθερωθείτε επιτέλους από αυτή την τυραννία», είπε, εννοώντας τη Χαμάς, για την οποία είπε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να κυβερνήσει τη Γάζα.

Ακόμη περισσότερο όμως είχε να στείλει ένα μήνυμα προς τους μαχητές της Χαμάς, καλώντας τους να παραδοθούν.

Ο Σινουάρ, είπε απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, «κατέστρεψε τη ζωή σας. Σας είπε ότι ήταν λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα κρυβόταν σε ένα σκοτεινό λάκκο. Σκοτώθηκε όταν επιχείρησε να διαφύγει από τους στρατιώτες μας. Λέω στους τρομοκράτες της Χαμάς: οι ηγέτες σας το βάζουν στα πόδια και θα εξοντώνονται. Αλλά όποιος τους βλάψει θα έχει το αίμα του πάνω τους», είπε μεταξύ άλλων.

Συνέχισε λέγοντας ότι «όποιος καταθέσει τα όπλα του και απελευθερώσει τους ομήρους μας, θα του επιτρέψουμε να ζήσει και να φύγει».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 100 όμηροι παραμένουν στα χέρια της Χαμάς, αν και το πιθανότερο είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι πια στη ζωή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλεσε, τέλος, τον πόλεμο στη Γάζα, «Πόλεμο της Ανάστασης», μια ονομασία που είχε προτείνει ο ίδιος σε προηγούμενο κυβερνητικό συμβούλιο.

Προς τις οικογένειες των ομήρων είπε ότι η εξόντωση του Σινουάρ είναι μια «σημαντική στιγμή» στον πόλεμο. «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιστροφή των αγαπημένων σας που είναι και δικοί μας αγαπημένοι», τόνισε.

Τέλος ο Νετανιάχου είπε ότι η εξόντωση του Σινουάρ καθιστά σαφές στους επικριτές, μέσα στο Ισραήλ αλλά και στο εξωτερικό, γιατί η κυβέρνησή του επέμεινε στη συνέχιση του πολέμου. «Γιατί επιμείναμε, παρ’όλες τις πιέσεις, να εισέλθουμε στη Ράφα, το οχυρωμένο προπύργιο της Χαμάς, όπου κρύβονταν ο Σινουάρ και πολλοί από τους δολοφόνους».

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ο Νετανιάχου, ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα και συνεχίζει να προκαλεί βαρύ φόρο αίματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι ισραηλινοί θεωρούν ότι σκότωσαν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Peristeri News

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

Peristeri News

Ράμα: Για την Αλβανία δεν υπάρχει άλλο μέλλον εκτός από αυτό στην ΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment