PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέο τσουχτερό πρόστιμο σε κρεοπωλείο στο Περιστέρι – Ποια παράβαση βρέθηκε



Εντατικούς ελέγχους σε κρεοπωλεία διεξάγει τις τελευταίες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής με κρεοπωλείο στο Περιστέρι να λαμβάνει τσουχτερό πρόστιμο.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών της περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου σε γνωστό κρεοπωλείο στο Περιστέρι, για παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Η παράβαση αφορά στη πώληση κιμά για τον οποίο “Απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να διατηρούν και να εκθέτουν για πώληση έτοιμο μη προσυσκευασμένο κιμά, κομμένο εκ των προτέρων, από νωπό ή κατεψυγμένο κρέας… Οι λιανοπωλητές υποχρεούνται να κόβουν τον κιμά από κομμάτι κρέατος με οστά ή χωρίς οστά, που διαλέγει ο καταναλωτής και η κοπή να γίνεται πάντα μπροστά στον καταναλωτή“.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο κρεοπωλείο στο οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για τον ίδιο λόγο και τον Φεβρουάριο, οι επιθεωρητές σε έλεγχο που έκαναν στις 24 Μαΐου, διαπίστωσαν ” Έκθεση προς πώληση κιμά κομμένου εκ των προτέρων και από κοτόπουλο και από μοσχαρίσιο κρέας.

Η παράβαση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο χίλια ευρώ (1.000,00 €) ανά παράβαση δηλαδή δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00€) για τα δύο είδη. Το ποσό διπλασιάζεται λόγω πρώτης υποτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 22&1 του Ν.4177/2013 (προηγούμενη απόφαση επιβολής προστίμου αρ.πρωτ.215320/16-02-2024) δηλαδή τέσσερις χιλιάδες ευρώ (4.000,00€).

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του προστίμου όπως αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Peristeri News

Μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων

Peristeri News

Έρευνα ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment