PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα επιδείνωση του καιρού (video)



Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Σάββατο.

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Σάββατο.

Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ χαμηλό υψόμετρο με τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες και 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα νότια πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους.

Βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Τη νύχτα προς Κυριακή είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα το βράδυ και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Βελτίωση θα παρουσιάσει από το μεσημέρι ο καιρός στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος με διαστήματα βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι στο Ιόνια δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας. Χιόνα θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη το σκηνικό του καιρού θα είναι άστατο, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά αναμένεται να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως και 7 μποφόρ ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Tην Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες και νότιες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ βροχές και χιονόνερο περιμένουμε στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο, δηλαδή το Καρπάθιο και τη θάλασσα της Ρόδου νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και νότια περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα βροχών στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ αετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σκηνές από ταινία σε ληστεία χρηματαποστολής στο Λαύριο

Peristeri News

Συνελήφθη 38χρονος στην Πετρούπολη για διάρρηξη και κλοπή

Peristeri News

Κλείνουν το Σάββατο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου

Peristeri News

Leave a Comment