«Τα 250 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού μας ήταν αυτά που τον κατέστησαν επιτυχημένο» και «προφανέστατα είναι ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς αν το ποσό των 250 εκατ. ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού για τις άδειες πρέπει να αποτελεί «τη βάση» για τον νέο διαγωνισμό.
«Αποδείξαμε ότι το φάσμα είναι όχι μόνο δημόσιος και σπάνιος, αλλά και πολύτιμος πόρος. Ότι υπάρχουν χρήματα στην αγορά που είναι έτοιμα να διατεθούν για τη χρήση του. Αυτά τα χρήματα, όπως είχαμε πει, θα πάνε σε ευαίσθητους για την κοινωνία τομείς, όπως η προσχολική εκπαίδευση και η υγεία» δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Σε ερώτηση για το αν αναμένει, εν όψει του νέου διαγωνισμού, ότι πολιτικοί σχηματισμοί ή επιχειρηματικά συμφέροντα να θέσουν εμπόδια, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση είχε πει να δοθούν τέσσερις πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου, και όταν ολοκληρωθεί ο χάρτης συχνοτήτων να δοθούν όσα θεματικά χωράνε». «Τότε, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης και Λοβέρδος φώναζαν ότι ο αριθμός των αδειών έπρεπε να είναι απεριόριστος. Τώρα που το ΕΣΡ αποφάσισε ότι οι άδειες θα είναι επτά τι έχουν να πουν; Θα καταγγείλουν και το ΕΣΡ για “Βόρεια Κορέα”, “χούντα”, “προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης” και όλα όσα μας καταμαρτυρούσαν» διερωτήθηκε προσθέτοντας: «Θα μας ζητήσουν συγγνώμη, όχι για τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς εναντίον μας, αλλά για τα ψέματα που είπαν στον κόσμο;».
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Παππάς σημειώνει ότι οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να καταλάβουν ότι η βιωσιμότητα των σταθμών περνά μέσα από την επένδυση και όχι μέσα από απολύσεις. Προσθέτει επίσης ότι κάποιοι έπαιξαν με τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας τους για να ασκήσουν πιέσεις.
Για τη συμφωνία στο Eurogroup, ο υπουργός σημειώνει ότι αυτή αντιστοιχεί στους πολιτικούς στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, διότι προσδιορίζει με σαφή τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος. Από τη συμφωνία, όπως αναφέρει, ξεχωρίζει η «ρήτρα ανάπτυξης» που μετατοπίζει την προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής και υποτάσσει την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση για έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι αυτή θα ληφθεί χωρίς βιασύνη και με τρόπο συγκροτημένο, «χωρίς να θυσιάσουμε όλα όσα ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο κ. Σαμαράς».