Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

N. Φίλης: Αναγκαία η συναίνεση για την Παιδεία



«Ο διάλογος για την Παιδεία είναι αναγκαίος, όπως και η αναζήτηση συναινέσεων, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες των κομμάτων» δηλώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Εν όψει της συνάντησης που θα έχει την Τρίτη με την υπουργό Παιδείας, ο κ. Φίλης τονίζει σε συνέντευξή του στη Real news ότι είναι αναγκαίο ο διάλογος να επιδιώκει την αναβάθμιση και τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, ως κοινωνικού αγαθού.

«Υποστηρίζουμε τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, ως κυβέρνηση, είμαστε όμως έτοιμοι να συζητήσουμε αλλαγές, υπό την καθοριστική προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια εκπαίδευση» αναφέρει.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πολυσυλλεκτικό κόμμα, ο κ. Φίλης απαντά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε συνθήκες κοινωνικής απόγνωσης και αποδιάρθρωσης του παραδοσιακού αρχηγικού δικομματισμού».

«Η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν είναι προς τα πίσω, με την αναβίωση του αυταρχικού μοντέλου μονοκομματικής αυτοδυναμίας. Είναι αναγκαία η συγκρότηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα οδηγούν και σε κυβερνητικές συνεργασίες στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων» προσθέτει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Παπασταύρου σε Ανδρουλάκη: «Τα οικόπεδα αποκτούν αξία»

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ενώ είχαν οικόπεδα, βρέθηκαν με αγροτεμάχια

Peristeri News

Κ. Αχ. Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών και βέβαιος για την αθωότητά μου

Peristeri News

Leave a Comment