Μια εύκολη συνταγή είναι τα μύδια σαγανάκι και ιδανικό συνοδευτικό για μπίρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι, αλλά κι ένα νόστιμο πρώτο πιάτο.
Υλικά
500 γρ. μύδια
200 γρ. φέτα
5 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 καυτερές πιπεριές
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 κ.σ. μαϊντανό
Μισό φλ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
– Πλένουμε, καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
– Πλένουμε τις καυτερές πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσανάκι, τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
– Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
– Προσθέτουμε τα μύδια και τα σβήνουμε με το τσίπουρο.
– Ρίχνουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
– Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.