Τα μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι είναι νηστίσιμο φαγητό προσφέρεται και ως ορεκτικό, στη συνταγή πρωτοστατούν τα μύδια, για λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.
Υλικά
Μισό κιλό μύδια φρέσκα
1,5 κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
μισό ματσάκι άνηθο
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
– Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
– Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
– Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
– Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς.
– Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.