Viber
PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μύδια αχνιστά



Τα αχνιστά μύδια είναι ένας από τους πιο εύκολους μεζέδες για το ούζο και το τσίπουρο, αλλά κι ένα νόστιμο πρώτο πιάτο.

Τα αχνιστά μύδια είναι ένας από τους πιο εύκολους μεζέδες για το ούζο και το τσίπουρο, αλλά κι ένα νόστιμο πρώτο πιάτο.

Υλικά

2 κιλά μύδια με το κέλυφος
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κλαδάκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι όσο σας αρέσει

Εκτέλεση

Τρίβετε καλά τα μύδια εξωτερικά και τα πλένετε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μύδια, το κρασί, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη δάφνη και αλατοπίπερο.

Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 6 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας που και που ή κουνώντας δυνατά την κατσαρόλα. Όταν τα μύδια ανοίξουν, τα βγάζετε σε πιατέλα (καλύτερα ζεστή). Πετάτε αυτά που δεν άνοιξαν.

Βγάζετε από την κατσαρόλα το θυμάρι και τη δάφνη και αδειάζετε το ζωμό πάνω από τα μύδια.
Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment