Ο μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες, εδώ μια παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
λίγη κανέλα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1 κουτί φύλλο
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C.
Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα.
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια.
Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια.
Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό.
Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και βάζετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο.
Ψήνετε για 1,5 ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει, το σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες.
Για το σιρόπι
Βάζετε το νερό να βράσει, με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, για 5-10 λεπτά.
Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά.