PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι κάλπη διαμαρτυρίας»



Στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι «οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αποκτούν μία ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη συνολικά».

«Δεν θα κρίνουν μόνο την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό της ηπείρου σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ασταθές, αλλά και γιατί θα κληθούν να αναδείξουν στο ευρωκοινοβούλιο εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και εκείνους τους εκπροσώπους, τους νέους ευρωβουλευτές που θα μπορούν να συντονίσουν τα βήματά τους με αυτό το αχαρτογράφητο μέλλον», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, τόνισε: «Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται μόνο για κομματική καταγραφή ισχύος. Ούτε πολύ περισσότερο για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας προς εσωτερική κατανάλωση. Αντίθετα θα σηματοδοτήσουν αν η Ευρώπη πράγματι είναι σε θέση την επόμενη μέρα να επιταχύνει τους ρυθμούς της εξέλιξής της».

«Και αν τελικά στο ευρωκοινοβούλιο θα διαμορφωθούν νέες συμμαχίες της κοινής λογικής, που θα μπορούν να συμφωνούν σε κοινό τόπο για την πραγματική πρόοδο της ενωμένης ηπείρου μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας:

«Απέναντι στις προκλήσεις αυτές λοιπόν ο τόπος ζητάει από εμάς να δυναμώσουμε την εθνική φωνή στο κέντρο αποφάσεων της Ένωσης. Να ενισχύσουμε την παράταξη που έχει δείξει ότι και ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

«Και βέβαια να στείλουμε στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο πρόσωπα με γνώση του ρόλου τους, γειωμένα στην κοινωνία και έτοιμα να σταθούν στον απαιτητικό χώρο του ευρωκοινοβουλίου με δεδομένη την αφοσίωση και την εργατικότητά τους», επισήμανε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Εγώ εκ μέρους τους μπορώ να διαβεβαιώσω για ένα πράγμα: Εμείς ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στην πολιτική που υπηρετούμε με συνέπεια τα τελευταία 4,5 χρόνια. Του υπεύθυνου πατριωτισμού, του κοινωνικού προοδευτισμού και του φιλελευθέρου οικονομικού προσανατολισμού», ανέφερε παράλληλα.

«Με άλλα λόγια αυτή η πολιτική του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού που επιβεβαιώθηκε εκκωφαντικά στις κάλπες Μαΐου και Ιουνίου. Στοχεύει στη σύγκλιση με την Ευρώπη και την παραμονή της στο κέντρο της Ευρώπης», συνέχισε.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητστοάκης «φωτογράφησε» και την υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα στις ευρωεκλογές: «Καλοτάξιδο το βιβλίο. Ε και καλοτάξιδη να είναι και η πορεία του συγγραφέα στους επόμενους στόχους του. Η χώρα έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες και ικανούς ανθρώπους να τις κάνουν πράξη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Απόφαση της ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Peristeri News

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία κήρυξε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη

Peristeri News

ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος

Peristeri News

Leave a Comment