Ενα απλό μεζεδάκι για κρασάκι που θα ξετρελάνει την παρέα.
Υλικά:
- Φέτες ψωμιού (τύπου μπαγκέτας)
- Τυρί γκοργκοτζόλα ή ροκφόρ
- Κουκουνάρι σωταρισμένο (ελαφρώς)
- Αχλάδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- ψιλοκομμένος μαιντανός
- Λάδι-σκόρδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λοξές φέτες.
- Με ένα πινελάκι τις περνάμε με λίγο λάδι και λίγο σκόρδάκι.
- Τις ψήνουμε στο γκριλ λίγο, ώστε να ροδίσουν.
- Βγάζοντας τις από το γκριλ και όσο είναι ακόμα ζεστές τις αλοίφουμε με το τυρί (που έχουμε λιγο δουλέψει).
- Τέλος προσθέτουμε το αχλάδι μας, το κουκουνάρι και το μαινατανό.
Συμβουλές