Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα περίπου 4 εκατομμυρίων πρώην και νυν υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Υπόθεση μαζικής κυβερνοεπίθεσης, κατά την οποία χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα περίπου 4 εκατομμυρίων πρώην και νυν υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ διερευνά η Ουάσιγκτον, όπως ανέφερε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα οι έρευνες για την κυβερνοεπίθεση εστιάζονται σε ξένη επέμβαση ή κυβέρνηση.
Ο αξιωματούχος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πιθανότερη πηγή των παραβιάσεων είναι η Κίνα.
Επικαλούμενη πληροφορίες από μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους η Washington Post ανέφερε σε δημοσίευμά της πως η επίθεση εντοπίσθηκε τον Απρίλιο 2015 από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) και εκδηλώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από Κινέζους χάκερς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας πρόκειται για τη δεύτερη κυβερνοεπίθεση κατά της αμερικανικής υπηρεσίας προερχόμενη από την Κίνα.
Το FBI ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι «λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν όλες τις δυνάμεις επιθέσεις κατά των συστημάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».
«Η προστασία των δεδομένων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων από κάθε κακόβουλη ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού Κάθριν Αρτσουλέτα.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κάλεσε όλα τα δυνάμει θύματα της κυβερνοεπίθεσης να χειρίζονται με μεγάλη επιφύλαξη τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα προσωπικά τους δεδομένα.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού ανακοίνωσε ότι πρώην και νυν ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που υπήρξαν θύματα της επίθεσης θα ενημερωθούν επισήμως από τις 8 Ιουνίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπισθούν και νέα θύματα. Όπως ανακοινώθηκε επίσης θα προβλεφθεί η καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση «απάτης ή κλοπής ταυτότητας».