PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μαύρα σκοτάδια την νύχτα, ανοιχτά φώτα την μέρα στον δημοτικό φωτισμό



Ο δημοτικός φωτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της αστικής υποδομής, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους πολίτες κατά τις νυχτερινές ώρες. Ωστόσο, σε περιοχές του Περιστερίου παρατηρούνται προβλήματα με τη λειτουργία του, με τα φώτα να παραμένουν αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να είναι σβηστά τη νύχτα, αφήνοντας τους δρόμους στο σκοτάδι.

Η δυσλειτουργία αυτή συχνά αποδίδεται σε τεχνικές βλάβες, ανεπαρκή συντήρηση ή αστοχίες στον προγραμματισμό των συστημάτων αυτοματισμού. Τα συστήματα αυτά συνήθως βασίζονται σε αισθητήρες φωτός που εντοπίζουν τις αλλαγές στην ηλιακή ακτινοβόληση για να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τα φώτα. Όταν οι αισθητήρες αυτοί δε λειτουργούν σωστά, δημιουργούνται τα γνωστά προβλήματα με το δημοτικό φωτισμό.

Η δυσλειτουργία του δημοτικού φωτισμού όχι μόνο αυξάνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά προκαλεί και ανησυχία στους κατοίκους για την ασφάλειά τους. Ο κακός φωτισμένος δρόμος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας, ειδικά σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών θα πρέπει να επενδύσουν σε συστήματα ελέγχου υψηλότερης τεχνολογίας και να διασφαλίσουν τη συνεχόμενη συντήρησή τους. Πιο εξελιγμένα συστήματα, όπως τα “έξυπνα” δίκτυα φωτισμού, προσφέρουν λύσεις που όχι μόνο μειώνουν τις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι προσπάθειες για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού αποτελούν κεντρικό σημείο για την καλή λειτουργία μιας πόλης και την προστασία της ασφάλειας των πολιτών της, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων ενεργειών.

Επί του παρόντος, ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και ίσως να μην είναι η μεγαλύτερη είδηση της ημέρας. Όμως σίγουρα ο Δήμος Περιστερίου που ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για την ζωή των πολιτών σίγουρα κάτι κάνει λάθος.

Λύση τώρα, ζητούν οι πολίτες.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σκηνές από ταινία σε ληστεία χρηματαποστολής στο Λαύριο

Peristeri News

Συνελήφθη 38χρονος στην Πετρούπολη για διάρρηξη και κλοπή

Peristeri News

Κλείνουν το Σάββατο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου

Peristeri News

Leave a Comment