Μια εύκολη συνταγή, είναι η μαρμελάδα φράουλα, που διατηρεί τη γεύση και το χρώμα του φρέσκου φρούτου και δεν το ταλαιπωρεί με πολύωρο βράσιμο.
Υλικά
2 κιλά φράουλες
800 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
– Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανάκια, τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
– Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα με στρώσεις ζάχαρης ανάμεσά τους.
– Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ανακατεύουμε που και που να διαλυθεί η ζάχαρη. Σκεπάζω και αφήνω στο ψυγείο μια νύχτα.
– Βάζουμε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να βράζει και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
– Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται απαλά απαλά και πάνω πάνω και αφαιρούμε τον αφρό.
– Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να δέσει η μαρμελάδα. Δεν θέλει πολύ ώρα αν μείνει παραπάνω χάνει το ζωντανό της χρώμα.
– Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Περίπου 15-20 λεπτά και είναι έτοιμη. Ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα.