Καλές οι εθνικές, ακόμα καλύτερη η εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στη Βοσνία, αλλά πλέον οι ομάδες σε συλλογικό επίπεδο επανέρχονται σε μια κανονικότητα για τον επόμενο μήνα, μέχρι δηλαδή την επόμενη διακοπή.
Από την πλευρά του ο Ατρόμητος καλείται να μπει και κατευθείαν στα βαθιά, καθώς ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει σχηματίσει κάποιον για τον Παναθηναϊκό, παραμένει ένα τεράστιο όνομα εντός συνόρων και η ομάδα του Περιστερίου καλείται να κάνει τέτοιες νίκες που είναι αυτές, οι οποίες τον ανεβάσουν επίπεδο και το κυριότερο τον εδραιώνουν σε αυτό.
Το δεδομένο είναι ότι εν όψει αυτής της αναμέτρησης, η διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε υπέρ του Ατρόμητου. Ναι μεν, οι δύο συνεχόμενες νίκες έδειχναν να δίνουν μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, υπάρχει μία πραγματικότητα που στο Περιστέρι την αναγνωρίζουν. Η ομάδα θέλει ακόμα χρόνο, όσο κι αν αυτό μπορεί να φαντάζει έως και παράλογο στα αυτιά των οπαδών (όχι μόνο του Ατρόμητου), επειδή βρισκόμαστε ολοταχώς για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιάννη Αναστασίου, ο Ατρόμητος θα άλλαζε πολλά… χούγια των δύο προηγούμενων σεζόν, γιατί άλλο Κάναντι, άλλο Αναστασίου, άλλο οποιοσδήποτε προπονητής. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που διαφέρει σε βασικά της κομμάτια από του Αυστριακού Παράλληλα, κλήθηκε να φτιάξει μια νέα ομάδα στην οποία δεν είχε βασικά κομμάτια των περασμένων συνόλων (Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Κουλούρης, Ουάρντα), έτυχαν σημαντικές απουσίες (Μέγερι, Κιβρακίδης, Ανδρούτσος, Βέλλιος, Μάντσον), ενώ Μπαένα, Γκάλο ήθελαν και θέλουν τον χρόνο τους. Όλα αυτά πλέον έρχονται σε μια φυσιολογική ροή, με τον Μάντσον να είναι ο μοναδικός που παραμένει ως εκκρεμότητα.
Ένα θέμα, όμως, που προκύπτει εν όψει όχι μόνο του ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα είναι η θέση του άσου. Ο Μανδάς αποτελεί ένα κεφάλαιο για τον σύλλογο που μπήκε ως βασικός στα 18 του και το πρόσημο είναι θετικό, αν και είναι βέβαιο ότι του λείπει η εμπειρία και ο Μέγερι είναι πλέον καλά, αποτελεί έναν τερματοφύλακα που όλοι ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει, αλλά έχει να αγωνιστεί από την πρεμιέρα με την ΑΕΛ.
Και οι δύο έχουν κάνει τα λάθη τους. Ο μεν Μανδάς σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο πρώτο γκολ του Τόρες στον Βόλο, αλλά και ο Μέγερι έχει καταγράψει λάθη και με την ΑΕΛ και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λέγκια.
Οριστική απόφαση για το ποιος θα χρησιμοποιηθεί δεν έχει παρθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί το πολύ αύριο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι αν ρωτήσει κανείς 100 ανθρώπους ενδεχομένως το αποτέλεσμα να ήταν μοιρασμένο. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη θα την αναλάβει ο Γιάννης Αναστασίου, που έχει δείξει πως το τι γράφει η ταυτότητα του κάθε ποδοσφαιριστή, δεν του λέει το παραμικρό. Είτε λέγεσαι Ούμπιντες, είτε λέγεσαι Μανδάς, Νταβιώτης.
Υ.Γ.1: Παπαπέτρου, λοιπόν, στο Περιστέρι. Ο τύπος που είχε ανακαλύψει πέναλτι του Στρούγγη στην Τούμπα, την πρώτη χρονιά του Κάναντι… Με την ευχή να βρεθεί ένας διαιτητής να δώσει ένα πέναλτι στον Ατρόμητο χωρίς να επέμβει το VAR, γιατί και τα δύο -μαρς που έχει πάρει δεν έπεσαν στην αντίληψη κανενός ρέφερι. Δύο στον αριθμό, τη στιγμή που πέρσι και πρόπερσι, όλη τη χρονιά του δόθηκαν τρία. Που αν δεν υπήρχε το VAR δεν θα είχε μετρήσει το πρώτο γκολ του Βέλλιου με τον ΠΑΟΚ και το γκολ του Μανούσου με τον Παναιτωλικό.
Υ.Γ.2: Πολύ καλή η δουλειά του Ηλία Ζούρου στο Περιστέρι και αυτό πρέπει να τονιστεί, καθώς αν ήταν άλλος στη θέση του, τότε θα γράφονταν ύμνοι και έπη και άλλα πολλά, που δεν υπάρχει τώρα λόγος για ανάλυση και χαλάσουμε τις καρδιές μας. Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται ότι καμία ομάδα δεν χάνεται, παρά την αποχώρηση του οποιουδήποτε.