Νόστιμη και στα γρήγορα
Υλικά:
- 1 1/2 πακέτο πένες
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο
- κάπαρη
- πιπεριές κόκκινες-κίτρινες
- ελιές
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- Για την σως:
- μέλι
- λάδι
- μπαλσάμικο
- λίγη μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, καθαρίζουμε τις ελιές.
- Σουρώνουμε το καλαμπόκι και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να μην έχει την μυρωδιά της κονσέρβας και βγάζουμε τον τόνο απ το νερό του.
- Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και τις βουτυρώνουμε.
- Φτιάχνουμε την σως, βάζοντας σε ένα ποτήρι λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα και χτυπάμε.
- Βάζουμε τα υλικά μέσα στις πένες μαζί με την σως και ανακατεύουμε καλά.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και το σερβίρουμε σαν σαλάτα.
Συμβουλές
Τον τόνο καλό είναι να τον βάζουμε στο τέλος, αφού έχουμε προσθέσει τα υπόλοιπα υλικά και την σως και έχουμε ανακατέψει πρώτη φορά, για να μην διαλυθεί μέσα στις πένες. Όταν τον προσθέσουμε, ανακατεύουμε ελαφρά.
Στην σως, δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένες δοσολογίες. Προτιμάτε να είναι στην γεύση λιγάκι γλυκιά. Προσοχή στο ξύδι, όχι πολύ, γιατί θα ξινίσει.
Το συγκεκριμένο πιάτο μπορείτε να το δοκιμάσετε και ζεστό, έχει υπέροχη γεύση!