Τα μακαρόνια με κιμά είναι κλασικό και αγαπημένο πιάτο, είναι εύκολο, χρειάζονται πολύ λίγα υλικά, γίνεται γρήγορα και είναι και πολύ νόστιμο.
Υλικά (για 6 άτομα)
ένα πακέτο ζυμαρικά Νο. 10, της αρεσκείας μας
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
4-5 ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
3/4 φλυτζ, πουμαρό
1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
2 ξυλάκια κανέλας
μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
– Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα του κιμά.
– Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
– Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
– Σβήνουμε με το κρασί.
– Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τα ντοματάκια, το πουμαρό, την ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
– Τελευταίο προσθέτουμε τον μαϊντανό.
– Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα μας για μισή ώρα περίπου.
– Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε λίγο.
– Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με μπόλικη σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυράκι προτιμάμε.