Μακαρονάδα με σάλτσα πέστο βασιλικού, μια αυθεντική συνταγή, κατευθείαν από τη Γένοβα. Πραγματικά πολύ νόστιμη.
Υλικά
400 γραμμ. μακαρόνια
50 γραμμ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
110 γραμμ. ελαιόλαδο
75 γραμμ. κουκουνάρια ή καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο αλάτι
50 γραμμ. μαλακωμένο βούτυρο
50 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
– Βάλτε τα κουκουνάρια (ή τα καρύδια) σε τηγάνι και σωτάρετέ τα λίγο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.
– Βάλτε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι (εάν θέλετε μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη μετά από αυτό το βήμα).
– Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ανακατέψτε με το βούτυρο και το τριμμένο τυρί.
– Βράστε τα ζυμαρικά σας, βάζοντας μέσα στο νερό και μια πατάτα.
– Όταν βράσουν, πάρτε 7-8 κ.σ. από το νερό και προσθέστε τα στο πέστο. Στραγγίξτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε με το πέστο.
Tip
Το μυστικό είναι στην πατάτα που βράζει με τα μακαρόνια και στο τυρί που πρέπει να είναι μισό Πεκορίνο και μισό Παρμεζάνα.