Λουκάνικα σπιτικά. Φτιάξτε μόνοι σας λουκάνικα για νοστιμιά αλλά και οικονομία!
Υλικά
λιγότερο από 1/2 κ έντερο χοιρινό
1κ κιμά μοσχαρίσιο
1κ κιμά χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια
1,5 πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
λίγο λάδι αν ο κιμάς δεν έχει λίπος
Μπαχαρικά
μπαχάρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
μπούκοβο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
– Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη μέσα σε λεκάνη με νερό να μην στεγνώσουν.
– Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
– Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε το έντερο φτιάχνοντας μικρά ή μεγάλα λουκάνικα.
– Πάντα δένουμε μια άκρη γεμίζουμε καλά να μην έχει αέρα το έντερο κόβουμε και δένουμε ξανά
– Όταν τελειώσουμε τα κρεμάμε έξω στον αέρα 1-2 ημέρες να στεγνώσουν.
Tips
– Οι αναλογίες βέβαια στα υλικά μπορούν να αλλάξουν αναλόγως τα γούστα σας αν πχ τα θέλετε πιο καυτερά.
– Αν θέλετε κάνετε με κιμά κοτόπουλο αλλά θα γίνουν πιο στεγνά
– Καλύτερα να τα γεμίσετε στο Κενγουντ που έχει εξάρτημα, αλλά όποιος δεν έχει μπορεί και με το χωνί για λάδι Είναι λίγο κουραστικό αλλά κάνει δουλειά.
– Αν σας μείνει έντερο πλυμένο πάντα, στην κατάψυξη για άλλη φορά