PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα αντιδράσει εάν επιβληθούν νέες κυρώσεις



Η Ρωσία θα απαντήσει εφόσον η Βρετανία επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας για την κρίση στην Ουκρανία, διεμήνυσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου απέκτησαν την περασμένη εβδομάδα εξουσίες να επιβάλλουν σκληρές νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το «πολύ, πολύ σκληρό» πακέτο κυρώσεων είναι «έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή» εάν η Ρωσία ξεκινήσει μια «απερίσκεπτη» εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτό που κάνουμε είναι να στοχεύσουμε συγκεκριμένες ρωσικές τράπεζες, ρωσικές εταιρείες και να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε μέτρα, θα λάβουμε ακόμη περισσότερα μέτρα για να ξεσφραγίσουμε την πρόσοψη των ρωσικών ιδιοκτησιών… είτε στο Λονδίνο είτε αλλού», είπε ο Τζόνσον την Τρίτη.

Η χώρα απείλησε την Τρίτη να εμποδίσει τις ρωσικές εταιρείες να αντλήσουν κεφάλαια στο Λονδίνο και να αποκαλύψει την ιδιοκτησία εταιρειών εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, μια κίνηση που η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η νομοθεσία που τέθηκε στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιβάλει κυρώσεις σε όσους συνδέονται άμεσα με την αναταραχή της Ρωσίας για την Ουκρανία, καθώς και σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που συνδέονται με το Κρεμλίνο «οικονομικής και στρατηγικής σημασίας» για τη ρωσική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ οι ρωσικές ανακοινώσεις για απόσυρση στρατευμάτων αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τη Δύση, με το ΝΑΤΟ να υποστηρίζει ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αντιθέτως αυξάνει τις δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νετανιάχου προς Χαμάς: Καταθέστε τα όπλα, παραδώστε τους ομήρους και θα ζήσετε

Peristeri News

Οι ισραηλινοί θεωρούν ότι σκότωσαν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Peristeri News

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment