PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: «Ράβε ξήλωνε» εκατομμυρίων ευρώ για λίγους στον πεζόδρομο



Ανακοίνωση σχετικά με την ανάπλαση που πραγματοποιείται στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη τονίζει πως η ανάπλαση δεν αποσκοπεί στο καλό της κοινωνίας αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει γίνεται “Εις βάρος των πολλών, της ιστορικής μνήμης και της αισθητικής”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Άλλη μία πανάκριβη αστική ανάπλαση, προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, εξελίσσεται-κακήν κακώς-στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, προσφέροντας άφθονο χρήμα στους εργολάβους, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες αλυσίδες εμπορίου και εστίασης, προσβάλοντας την ιστορική μνήμη, κακοποιώντας την στοιχειώδη αισθητική.

Με την γνωστή μέθοδο του «ράβε ξήλωνε» η Διοίκηση Παχατουρίδη πραγματοποιεί «αναπλάσεις» στα ίδια κεντρικά σημεία της πόλης ενώ αρνείται εδώ και δεκαετίες να προχωρήσει σε αναγκαία έργα υποδομής όπως σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αντιπλημμυρικά. Με όχημα την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», ή την επίκληση κακοτεχνιών και έλλειψης συντήρησης δρόμων και πλατειών (λες και τα προηγούμενα χρόνια ήταν άλλος Δημοτική Αρχή) αναπλάθονται δρόμοι και πλατείες με στόχο την υποβοήθηση της κερδοφορίας κάποιων λίγων. Στην Εθν.Αντιστάσεως, τη Βεάκη, το Μπουρνάζι εφαρμόζονται χωροθετήσεις εις βάρος μικρών καταστημάτων που τα συνθλίβει.

Η πραγματική εικόνα βρίσκεται αλλού. Στις οχυρώσεις με σακιά άμμου στην Σικάγου εν όψει βροχής, στην εγκαταλειμμένη Νέα ζωή, στο Ρουπάκι, στη τριτοκοσμική όψη της Αγ. Βασιλείου, στο γκαράζ με τον επικίνδυνο ΣΜΑ απέναντι από το Άλσος, στην υποβαθμισμένη Τσαλαβούτα, στην υπο κατάργηση πλατεία Εθνικής Αντίστασης (ΟΤΕ), στις αξιοθρήνητες δικαιολογίες για την μη εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, στην έλλειψη αθλητικών χώρων.

Τι έχουμε δει μέχρι τώρα στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως:

  • Την άθλια και παράτυπη απόφαση του Παχατουρίδη και της Διοίκησης να μεταφέρει το περίπτερο που στεγαζόταν αλλού, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ του μουσείου της Εθνικής Αντίστασης! Άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία: Την χρονιά των 90 χρόνων του Περιστερίου ο Παχατουρίδης και η παράταξη του (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) έφραξαν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της πόλης με ένα περίπτερο.
  • Ελάχιστα και μη λειτουργικά παγκάκια (χωρίς πλάτη)! Αυτό είναι το ενδιαφέρον για τους κατοίκους και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες;
  • Ετοιμασίες για νέα «αρπαχτή» μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ) η οποία σχεδιάζει για φέτος την επέκταση των λυόμενων κατασκευών της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς μέσα στον πεζόδρομο!!! Βλέπετε η λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων χωράει παντού! Πώς θα λειτουργήσει αυτός ο «αχταρμάς» και που θα βαδίζει ο κόσμος είναι δευτερεύων θέμα για την Διοίκηση η οποία έχει εντάξει πλήρως τις πολιτιστικές δράσεις στην λογική της ανταποδοτικότητας.
  • Χωροθετήσεις εις βάρος μικρών καταστημάτων με στόχο να τα συνθλίψει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από το λούστρο που ξεθώριασε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κηρύχθηκε η έναρξη του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου για το 2024-2025

Peristeri News

«Βομβαρδισμένο» τοπίο πλατείες του Λόφου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment