PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια του Ιουνίου 2024



Οι δημοτικοί σύμβουλοι από την Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 και στις 27 Ιουνίου τόνισαν:

Για την καταλληλόλητα των σχολικών κτιρίων και τις διεκδικήσεις των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων

Η αντισεισμική θωράκιση και συνολικότερα ο έλεγχος των κτιρίων, αποτελεί για την σχολική κοινότητα αναμφισβήτητα τον κύριο και καθοριστικό παράγοντα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, καθώς και πάγιο αίτημά της, επί σειρά ετών, στον Δήμο μας. Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και το Τεχνικό Επιμελητήριου Ελλάδας, με το άρθρο 265 του νόμου 5037/23, που δημοσιεύτηκε στις 4/5/2023, προέβλεπε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων από το Τ.Ε.Ε. κάτω από τη εποπτεία του ΟΑΣΠ ο οποίος σύμφωνα με τη διάταξη θα ανέπτυσσε και μια σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των ελέγχων από τον ΟΑΣΠ σε διάστημα 2 μηνών από τη δημοσίευση κατά προτεραιότητα των σχολείων και των νοσοκομείων. Θυμίζουμε ότι η διάταξη αυτή, για τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, ψηφίστηκε μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023 αλλά και κατόπιν προειδοποιήσεων Ελλήνων σεισμολόγων για την ανάγκη λήψης μέτρων και στη χώρα μας.

Επίσης, η σχολική κοινότητα έχει επισημάνει την ανάγκη για απάντηση σε άλλα κρίσιμα ζητήματα. Με βάση τα παραπάνω, αιτούμαστε συγκεκριμένη απάντηση στα εξής: α) Σε τι φάση βρισκόμαστε με τον αντισεισμικό έλεγχο, β) Ως προς τα συστήματα πυρασφάλειας, για ποια σχολεία έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και για ποια εκκρεμεί; γ) Ποια βήματα έχουν γίνει ως προς τον έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολείων του Δήμου, δ) τι γίνεται με την κατάσταση σε προαύλιους χώρους, ε) τι μέτρα θα παρθούν για τον κλιματισμό στις αίθουσες γιατί φέτος είδαμε το φαινόμενο να ζητούν από πάρα πολλούς γονείς να φέρουν στο σχολείο ανεμιστήρες για να μπορέσουν να δώσουν τα παιδιά τους εξετάσεις.

Για την προστασία από τον καύσωνα

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε μια απότομη άνοδο της θερμοκρασίας με συνθήκες καύσωνα. Πολλοί κάτοικοι δυσφορούν με το γεγονός πως με την πρώτη μεγάλη θερμοκρασία κλείνει το Πάρκο Νέας Ζωής. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε και αντιπυρική προστασία να εξασφαλίζεται και να διασφαλιστεί η λειτουργία των πάρκων και των ελεύθερων χώρων, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα, όπου ο λαός της περιοχής αναζητά μια ανάσα δροσιάς; Ταυτόχρονα υπάρχει μια έρευνα από διεθνές πανεπιστήμιο που αναφέρει ότι το Περιστέρι είναι επιβαρυμμένο περισσότερο λόγω έλλειψης πρασίνου. Επίσης η Σωματειακή Επιτροπή καταγγέλλει την Διοίκηση ότι της μέρες του καύσωνα δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Η Διοίκηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας που ζητούν οι εργαζόμενοι.

Για την ηχορύπανση στο Άλσος

Απαιτούμε ένα συνδυασμό μέτρων γιατί πλέον η ζωή των κατοίκων έχει γίνει αφόρητη. Ύπαρξη συχνών ελέγχων με ντεσιμπελόμετρα και όποια άλλη ενδεδειγμένη μέθοδο, έναρξη των εκδηλώσεων στο Άλσος μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, βάρος στην ερασιτεχνική δημιουργία των ομάδων του Δήμου και όχι στις “φίρμες” και εξέταση της διεξαγωγής αρκετών προβών στο θέατρο του Φοίνικα.

Για τη γιορτή των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου. Το προηγούμενο διάστημα ζητήσατε από τους γονείς των παιδιών για να είναι τα παιδιά ομοιόμορφα στη γιορτή 5€ / παιδί για να αγοράσουν ένα μπλουζάκι. Θεωρούμε απαράδεκτο ένας Δήμος σαν το Περιστέρι να μην μπορεί να παρέχει ένα μπλουζάκι στα παιδιά και πρέπει να πληρώσουμε και αυτό.

Για το πεζοδρόμιο στην οδό Αγ. Αντωνίου

Στην οδό Αγίου Αντωνίου υπάρχει οικόπεδο όπου έχει υποχωρήσει η σκάλα στα όρια του. Ο Δήμος έχει πάει και έχει βάλει προστατευτικά ως άμεσο μέτρο. Όμως τα προστατευτικά αυτά κλείνουν το πεζοδρόμιο και δεν μπορεί να περάσει κάποιος. Επίσης λόγω της καθίζησης μαζεύονται σκουπίδια και το μέρος μετατρέπετε σε εστία μόλυνσης. Πρέπει ο Δήμος να δώσει μόνιμη λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πρωί Σαββάτου στον ανανεωμένο πεζόδρομο στο Περιστέρι με τα θετικά και αρνητικά (pic)

Peristeri News

Πρόγραμμα βοήθειας πολιτών που πάσχουν από ΧΑΠ στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: 500.000 ευρώ «φέσι» από ιδιωτικό πάροχο ενέργειας στο Δήμο

Peristeri News

Leave a Comment