PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαμπρή υποδοχή φλόγας της Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στον Δήμο Περιστερίου



Ο Δήμος Περιστερίου και η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου υποδέχθηκαν τη φλόγα της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο Περιστεριώτης Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μετέφερε και άναψε στον βωμό τη «Φλόγα της Αγάπης», συνεπικουρούμενος από τον Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας & Προσχολικής Αγωγής Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου και τον Αντιδήμαρχο Υγείας Γιώργο Μπεκιάρη.

blank

Η Αντιδήμαρχος κα Τσιώτα παρέλαβε τη «Φλόγα της Αγάπης» από τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Αρκουμάνη και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δήμητρα Κατσανού την παρέδωσε στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Καλλιθέας και Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών Αθηνά Εξάρχου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ συγκινητική ήταν η αναφορά της Γραμματέως του Συλλόγου Κοινωνικής Σταυροφορίας Περιστερίου – Σώμα Εθελοντών Αιμοδοτών Σοφίας Αλεξοπούλου, για την απώλεια του Προέδρου Ιωάννη Χειμάρα και τη σημαντική του προσφορά στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

blank

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την πλατεία του Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι», διασχίζοντας τον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως, τις οδούς Δήλου, Αιμιλίου Βεάκη, λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη και κατέληξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Οι λαμπαδηδρόμοι ήταν μικροί και μεγάλοι αθλητές, εθελοντές αιμοδότες, με τη συμμετοχή των συλλόγων και φορέων της πόλης μας (1ο Σύστημα Προσκόπων, Εκπαιδευτήρια «Αυγουλέα – Λιναρδάτου», Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό», Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος «Τα Περιστέρια», Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Περιστερίου, Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Περιστερίου, Αθλητικός Όμιλος «Ανθούπολη», Γυμναστικός Όμιλος Περιστερίου «Παλάσκας», Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» κ.α.).

Η ξεχωριστή εκδήλωση έκλεισε με υπέροχα χορευτικά από το Εργαστήριο Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών του Δήμου Περιστερίου.

Η Λαμπαδηδρομία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών (Ε.Ο.ΘΑ.).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Παράταση στις εγγραφές στα Δημιουργικά Εργαστήρια Δήμου Περιστερίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Peristeri News

Πότε έρχεται στο Περιστέρι το 3ο δημοτικό πανηγύρι

Peristeri News

Συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (24η)

Peristeri News

Leave a Comment