Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι περίπου 5,5 εκατ. πολίτες επισκέφθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες την πλατφόρμα gov.gr.
Ο Υπουργός έκανε γνωστό πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του έτους οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω αυτής της πλατφόρμας να φτάσουν τις 1.000 από 575 που είναι σήμερα.
Στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση του οπτικοακουστικού έργου και της ψηφιακής διακυβέρνησης, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε πως “ο κόσμος διψά για τις ψηφιακές υπηρεσίες, γιατί έτσι αποφεύγει την ταλαιπωρία της αναμονής στα γκισέ”.
“Πρέπει να πούμε συγγνώμη για όλες αυτές τις ώρες, τις ουρές, όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, για όλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλοι οι γονείς και όχι μόνο. Πρέπει να πούμε μια μεγάλη συγγνώμη, τη συγγνώμη της εκκρεμότητας.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε αυτού του τύπου τις ψηφιακές τεχνολογίες για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτές τις αλλαγές μπορούμε να τις αγκαλιάσουμε όλοι μαζί γιατί δεν έχουν κομματικό χρώμα”, είπε ακόμη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί μια σειρά τροπολογιών της κυβέρνησης με εκείνη που αφορά στην πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία, να προκαλεί σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.
Για “σκανδαλώδη και ρουσφετολογική ρύθμιση” που ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων και είναι απολύτως αντίθετη με όλες τις επιταγές του Συντάγματος, έκαναν λόγο Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μάριος Κατσής με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να περνά στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό.
Όπως είπε, οι 28 μετακλητοί υπάλληλοι θα είναι επιστημονικά στελέχη που θα κληθούν να οργανώσουν τις νέες δομές του εθνικού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων.
“Ούτε κομματικούς στρατούς φτιάχνουμε, ούτε τίποτα τέτοιο, άλλωστε εγώ από τους οκτώ μετακλητούς που δικαιολογεί η θέση μου, έχω μόνο έναν”, είπε κ. Χαρδαλιάς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη, την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την μεταφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της διεύθυνσης ηλεκτρονικής παρακολούθησης της ΕΥΠ.
“Πρόκειται για μια εσωτερική δομή παρακολούθησης του «εσωτερικού εχθρού», που έφτιαξε ο κ. Γεραπετρίτης”, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.