Κάλεσμα στους πολίτες που «πιστεύουν στην ανάγκη μιας προοδευτικής αλλαγής» να στηρίξουν τη Ν.Δ., «τη μόνη δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη» απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.
«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν αισθάνονται πως η ζωή τους έγινε καλύτερη τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιστεύουν στην ανάγκη μιας προοδευτικής αλλαγής θα στηρίξουν τη Ν.Δ.» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μια βαθιά οπισθοδρομική δύναμη», λέγοντας πως είναι «ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία». Αντίθετα, «η Ν.Δ. προσέρχεται στις εκλογές με ένα προοδευτικό σχέδιο» επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες.
Για την πρόσφατη σφοδρή προσωπική σύγκρουσή του με τον Πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως δεν προσδιόρισε ο ίδιος τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία ήταν εκείνη που επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. «Εγώ θα συνεχίζω να μιλώ θετικά παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας. Η δικιά μου πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή. Θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ερώτημα στις κάλπες είναι: «ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου;».
Ο κ. Μητοστάκης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «δεν έχει να πει τι θα κάνει την επόμενη μέρα και ασχολείται με το να διαστρεβλώνει τι λέμε εμείς». «Δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτή την πορεία. Θα μιλώ για το σχέδιό μας, για συνολική ανάταξη της οικονομίας, για να υποστηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» κάτι που -όπως τόνισε- μπορεί να γίνει από τον πλούτο που θα παράγει μια οικονομία που θα αυξάνεται με 4% και όχι με 2%.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε πως δεν υπάρχει «13η σύνταξη», αλλά «ένα επίδομα προεκλογικό», υποστήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. «Εμείς θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα στην οικονομία να υποστηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη με έναν μόνιμο τρόπο. Αν ήταν 13η σύνταξη θα κόστιζε 2,2 δισ. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν. Πάντα γίνονταν προεκλογικές παροχές, πρώτη φορά γίνονται όμως με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο» παρατήρησε.
Σημείωσε επίσης πως το ζήτημα για τους συνταξιούχους είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια τους. «Για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας δεν έχω ακούσει κάτι από την άλλη πλευρά», συνέχισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως σε έναν χρόνο, η χώρα μπορεί να φτάσει την ανάπτυξη στο 4%. «Αν αναπτύσσεται σήμερα πενιχρά στο 2% με μία κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για επενδύσεις, σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική» υποστήριξε, επαναλαμβάνοντάς τη δέσμευσή του για ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών, μείωση φόρων επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ, σημαντικά φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα. Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη μείωση του αφορολόγητου. «Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου. Ένας συνταξιούχος που παίρνει 750 θα πληρώσει το ’20 450 ευρώ. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία ότι αυτή η μείωση δεν θα ισχύσει. Η κυβέρνηση δεν την ψήφισε. Με κυβέρνηση Ν.Δ. η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει» επανέλαβε, τονίζοντας πως στόχος του είναι «μια πολιτική ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, αλλά και μια πολιτική με έντονη αναπτυξιακή διάσταση».
Είπε επιπλέον ότι θα διεκδικήσει από την Ευρώπη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, εκφράζοντας την απορία του γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή του να πάνε μαζί από κοινού στην Ευρώπη για το θέμα. «Μας ενοχλεί ότι ο κ. Βέμπερ είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια; Όταν ο κ. Βέμπερ έχει δαιμονοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το επίπεδο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το καλύτερο, αλλά αυτό δεν με αφορά γιατί εμείς θα είμαστε κυβέρνηση. Εμείς ανήκουμε στο ΕΛΚ που είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά, απομόνωσε ακραίες φωνές όπως ο Όρμπαν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι καλό για τους Έλληνες να υπάρχει ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας με τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν».
«Αδιανόητο αυτό που έγινε στη Βουλή»
Αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. «Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε στο Κοινοβούλιο. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Μια ομάδα 30 τραμπούκων εκβιάζουν τη δημοκρατία. Αυτά γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μια ανεξήγητη ανοχή σε φαινόμενα βίας από την κυβέρνηση» είπε.
Τόνισε ακόμη πως «δεν είναι δυνατόν, η ελληνική Δημοκρατία να μην μπορεί να φυλάξει τον ναό της δημοκρατίας», προαναγγέλλοντας τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα. «Δεν είμαι σίγουρος ότι οι κατευθύνσεις που παίρνει η Αστυνομία είναι για την πάταξη αυτών των φαινομένων» συνέχισε για να διαβεβαιώσει πως με κυβέρνηση Ν.Δ. «η Αστυνομία θα έχει κάλυψη για να βάλει τέλος στο μπάχαλο, θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο και θα προσληφθούν 1.500 αστυνομικοί σε ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ».
«Άνοιγμα» σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε άνοιγμα και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. «Σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Το ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός ή η αλήθεια, η Ευρώπη ή Μαδούρο. Μπροστά σε αυτά τα διλήμματα οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος ξεθωριάζουν» παρατήρησε.
Υπενθύμισε παράλληλα πως η Ν.Δ. συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ. «Με την κ. Γεννηματά ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση… Αν κάποιος κρίνει την ατζέντα μας, δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να στηρίξει τη Ν.Δ.» είπε, ενώ επανέλαβε πως ο ίδιος μετά τις εκλογές, ακόμα και αν είναι αυτοδύναμος, θα επιδιώξει μια πλατιά προοδευτική συμμαχία στην κοινωνία, καλώντας δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να συνταχθούν με τη Ν.Δ..