Χρησιμοποιήστε τα αυγά που σας περίσσεψαν και φτιάξτε έναν τέλειο μεζέ
Υλικά:
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ κομμένο κρεμμύδι
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαιντανός
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό γάλα
- 6 σφιχτά αυγά κομμένα
- 2 χτυπητά αυγά
- 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε ηλιέλαιο σε φριτέζα.
- Κάψτε το βούτυρο σε τηγάνι.
- Προσθεστε το κρεμμύδι και το μαιντανό.
- Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το ζεστό γάλα, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύετε κάθε τόσο.
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Βάλτε τα κομμένα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.
- Φτιάξτε με το μίγμα κροκέτες. Περάστε τις στο χτυπητό αβγό και ύστερα βάλτε τις στην φρυγανιά.
- Τηγανίστε τις κροκέτες στην φριτέζα για 2 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε με σάλτσα ντομάτα.