PeristeriNews.gr
Διεθνή

Kριτική των ΗΠΑ στο Ισραήλ για το παλαιστινιακό



Εναντίον της πολιτικής των εποικισμών τάχθηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, τονίζοντας ότι «αποδυναμώνει την προοπτική ειρήνευσης» μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

«Η σταθερή και συστηματική πρακτική της κυβέρνησης του Ισραήλ στην επέκταση των οικισμών, στη νομιμοποίηση φυλακίων, αλλά και στην κατάληψη νέων εδαφών αποδυναμώνει κατά την άποψή μου, την προοπτική της λύσης των δύο κρατών» δήλωσε ο Μπαίντεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ (ΑΙPAC).

Όπως διαπίστωσε στη συνέχεια, «δεν υπάρχει αυτή την περίοδο, η απαραίτητη πολιτική βούληση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων να προχωρήσουν στη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων», ενώ τόνισε ότι «το γεγονός αυτό, είναι δραματικά απογοητευτικό».

Το Ισραήλ σκοπεύει να διατηρήσει υπό τον έλεγχο του μεγάλα μπλοκ οικισμών, ενώ από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι επιδιώκουν την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, φοβούνται ότι η επέκταση των οικισμών θα τους εμποδίσει στην ουσία, να οριοθετήσουν αποτελεσματικά το κράτος τους.

Η παλαιστινιακή πλευρά, θεωρεί επίσης, την επέκταση του προγράμματος των οικισμών από το Ισραήλ, ως μία από τις πιο σημαντικές αιτίες που προκάλεσαν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων υπό τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, το 2014.

Το αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη μελλοντική επίτευξη συμφωνίας έχει προκαλέσει μια αιματηρή έξαρση της βίας κατά το τελευταίο πεντάμηνο, την οποία το Ισραήλ αποδίδει στους ηγέτες των Παλαιστινίων, αλλά και στην επιρροή των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων. Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι η έξαρση της βίας πυροδοτείται από την έλλειψη οράματος και πραγματικής ελπίδας για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Peristeri News

Ο Μαδούρο μεταφέρει τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο

Peristeri News

Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας στο Μιλάνο

Peristeri News

Leave a Comment